Bahri Çolpan


Osmaniye’yi Güzel Günler Bekliyor

Osmaniye’nin Cevdetiye Beldesi’nde Ceyhan ırmağı üzerine kurulan regülatör alanında o kadar güzel bir su birikintisi var ki, bizim için Adana Barajının suyundan daha güzel.


 

Merhaba sevgili okurlar,

Nasılsınız iyi misiniz? Hepinize güzel bir hafta diliyorum. Osmaniye’nin Cevdetiye Beldesi’nde Ceyhan ırmağı üzerine kurulan regülatör alanında o kadar güzel bir su birikintisi var ki, bizim için Adana Barajının suyundan daha güzel. Ancak bu kadar güzel bir su toplama alanın içi pislik ve kamıştan geçilmiyor. Durum böyle olunca da etrafında ne bir sosyal tesis, ne de restaurant var.Ayrıca bu su birikintisinin 300 metre üzerinde çok güzel bir ada bulunmaktadır. Yine orası da bakımsızlıktan rezil durumdadır.

Bugün Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beyi aradım ve bu güzel alanı beraber bir gezelim dedim.O da saolsun beni kırmadı ve Cevdetiye’de bugün valimizle birlikte o alanı iyice inceledik ve sanıyorum valimiz burası ile ilgili bir şeyler yapacaktır.

Bugün Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beyle konuşurken, bana şunu söyledi. Karaçay etrafında yapılan Vali Kerem Al parkı için çok güzel düşüncelerinin olduğunu anlattı. Ben hemen Valim “Karaçay’da su olmadığı sürece ne yapsak orası gelişmez ve ilgi görmez”dedim. Valimiz hemen, “Oranın güzelleşmesi için elimden ne geliyorsa yapacağım. Ayrıca Karaçay için su buldum ve yıl 12 ay Karaçay’da su olacak”demez mi?

Ne yapacağımı şaşırdım. Valimizin o güzel lafının üzerine pandemi olmasa, vallaha sarılacaktım ve şöyle omuzuma alıp havaya kaldıracaktım.  Çünkü bu Karaçay’da maalesef 20 yıldır su olmuyor. Bugüne kadar da kimse bu işi çözememiş, valimizin bu işi çözmesi gerçekten takdire şayandır. Düşünün sene o kupkuru Karaçay’da su akıyor. Mesela 2 tane tekne insanları gezdiriyor. Karaçay’ın içinde Kazlar, balıklar, ördekler yüzüyor. Böyle bir Karaçay olursa o bölge allah aşkına nasıl kalkınır ve gelişir. İşte buradan yola çıkarak ben Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz beyin’in Osmaniye’ye kesinlikle kalıcı eserler bırakacağına inanıyorum. Şahsında gördüğüm kararlılık yıllardır ihmal edilen memleketimizin artık ayağa kalkacağına yönündedir. Varol valim her zaman yanındayız.  

Metin ÖNAL
27.10.2020 06:10:50
Daha ön tarafında sel için tedbir alınmazsa ilk selde bugünkü halini alır Karaçay. Karaçayın içindeki su bendi dolu boşaltmak lazım orayı selde gelecek malzemeyi orada tutmak için. Cevdetiye sulama barajı göleti çok güzel değerlendirilmeli ama önce ARITMA TESİSİNİN Boklu, Sidik Asitli suyu buraya dökmesi engellenmeli.

  • Salı 26.1 ° / 12.4 ° Güneşli
  • Çarşamba 26.7 ° / 13.7 ° Güneşli
  • Perşembe 27.6 ° / 12.7 ° Güneşli