Yrd.Doç.Dr. Fazıl Nacar


Parsel Bazlı Yapılaşma


Yaşadığımız şehir olan Osmaniye?de son yıllarda belediyenin sabit 5 kat uygulaması mevcuttur. İlk bakışta güzel gibi görünen ve arsa sahiplerinin de hoşuna giden bu uygulama (yol genişliği dahil hiçbir kritere bakılmadan sabit 5 kat uygulaması), yapılaşma tamamlandıkça insanları rahatsız etmektedir. Betonlaşma yapılaşmanın olduğu her yerde kendini hissettirmektedir.

Bilineceği üzere geçmişte Osmaniye?nin deprem bölgesi olması sebebiyle çevre düzeni planına kat sınırlaması konmuş ve şehirde haksız ve insafsız kat sınırlaması yapılmıştır. Atatürk caddesinin kuzeyinin iki katla sınırlanması  gibi. Bu kat sınırlaması çevre düzeni planında yapılan değişiklikle kaldırıldı.

Ancak bu sefer de 7 m?lik yola cepheli parsele de 5 kat, 25 m?lik yola cepheli parsele de 5 kat uygulaması gibi yanlış bir uygulama başladı.Ayrıca kat artırımıyla artan nüfusun ihtiyacı olan  yeşil alan , yol gibi sosyal ve teknik donatılar artılamadı.Araçlar yollara sığmıyor ve park yapacak yer yok.

 Sabit 5 kat uyğulamasını her zaman ki gibi kamu binaları deliyor. Herkes şu soruyu soruyor. Toki 7 kat yapıyor da vatandaş neden yapmasın?

 Diğer bir konu ise parsel bazlı yapılaşma. Mevcut durumda ada bazlı yapılaşma nadiren uygulanmaktadır. Özellikle kadastro parselleri biçimsel olarak şekilsiz, bazen dar bazen geniş veya ince uzun şekildedir. Yapılar da buna göre yapılmaktadır.Dolayısıyla binaların bazısı önde, bazı arkada rüzgar ve güneş durumu sıkıntılıdır.Bahçe mesafeleri stardart olmamakta ve binaların pozisyonları estetik durmamaktadır.

Kadastro parselinden sadece yol terki yaparak ruhsat vermek yerine belediye ada bazlı yapılaşmayı teşvik etmeli gerekirse ilave kat verilip düzensiz yapılaşmayı önlemelidir.

  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.5 ° / 13.3 ° false