Bahri Çolpan


Siyaset Dünyası ve Yeni Yüzler

Şöyle bir siyasi partilere bakıyorum, ülke genelinde hep aynı yüzlerle siyaset yapılıyor. Siyasette yenileşme oranı her seçimde % 10'u geçmiyor.


Merhaba çok değerli okurlar,

Şöyle bir siyasi partilere bakıyorum, ülke genelinde hep aynı yüzlerle siyaset yapılıyor. Siyasette yenileşme oranı her seçimde % 10'u geçmiyor.

Siyaset dünyasında hadi liderler yenileşemiyor bunu anladık. Ancak milletvekili bazında da yenileşme oranı çok az. Oysa ki, siyaset dünyasına girmek isteyen, belki 10'larca Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Kılıçdaroğlu, Dr. Devlet Bahçeli ve Meral Akşener gibi çok insan vardır. Ancak siyaseti meslek haline getirmiş, bazı insanların hırsı yüzünden, yeni siyasetçiler maalesef yetişmiyor veya yetişmesine fırsat verilmiyor. Tüm partilerde, yetenekli ve siyaset yapmak isteyen insanların önü bir şekilde kesiliyor. Hatta tehdit ediliyor, iftira atılıyor ve korkutuluyor. Oysa ki, ülkemizde nice süper beyinler, siyaset dünyasına şansını denemek için yaklaştığı takdirde, sanki yasaklı bölgeye giriyor gibi, rahatı bozulacak insanlar tarafından geldiğine pişman ediliyor.

Hemen diye bilirsiniz siz nereden biliyorsun?

Her seçim döneminde siyasi partilerin Ankara'daki yetkililerinin masaları, aynı partide mücadele eden milletvekili ve milletvekili adaylarının şikayet dosyaları ile  dolar. Her milletvekili adayı, "aman ben olayım başkası olmasın" diye rakiplerinin neyi varsa dosyalar ve genel merkeze götürür teslim eder.Milletin içinde elele-kol kola gezenlere bakmayın. Koltuğu tehlikeye gireceği zaman babası bile karşısına çıksa koltuğunu vermemek için her şeyi yapar.

Böyle iğrenç bir ortama nasıl girilir?

Mesela bir şahıs, üniversiteyi bitirmiş. Biraz da para sahibi olmuş ve ülkesine faydalı olmak için siyaset yapayım diye yola çıktığında, bu öldüresiye mücadeleyi gördü mü, hemen geri çekiliyor ve siyaset dünyasına bir daha yaklaşmıyor.Durum böyle olunca da, Tv'deki tartışan siyasetçilere bakıyorsun falan parti 21-22-23 dönem milletvekili yazıyor.İleri demokrasilerde bu durum kabul edilemez. Siyaseti ticaret için değil de, millet için yapan insanlara 1 dönem milletvekilliği de yeter. Ben 35 yıldır siyasileri izleyen bir gazeteci olarak, parti liderlerine tavsiyem, aynı partiden milletvekili adayı olup bir birlerini şikayet edenlerin adaylığını kesinlikle kabul etmeyin. Özelikle Anadolu'da siyaset yapmak için hazır olarak bekleyen gençlere fırsat verin.Bu ülkenin içinden kafası çalışan çok insan çıkar.Şu siyaseti meslek haline getirmiş insanlardan artık vaz geçin. Bana göre artık liderlerde gelenekçi değil, yenilikçi olmalıdır.

  • Salı 13.1 ° / 9.9 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Çarşamba 15.3 ° / 7.6 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Perşembe 16 ° / 10 ° Orta kuvvetli yağmurlu