Bahri Çolpan


Tam Kapanma Şart

Tam Kapanma Şart


Merhaba çok kıymetli okurlar,
Dünyayı etkisi altına alan ve ülkemizede sıçrayan koronavirüs belası, ardından mutasyonlu virüsün ülkemize gelmesi, her ülke gibi bizi de çok zor durumda bıraktı. 
Hükümetin koronavirüsü bitirmek veya azaltmak için aldığı kısıtlama kararları, Sağlık Bakanlığı'nın illere göre yayınladı virüs tablosuna göre, yeterli olmadığı apaçık ortada. 
Koronavirüsün ülkemize geldiği ilk günlerde günlük hasta tablosu 5-7 bin arasında gezinirken bugün 40 bin rakamını da aşmış durumda.  
Aslında tam kapanma için Ramazan ayı çok müsait bence. Çünkü ülkemizde muhafazakar kesim oldukça fazla ve oruç tutan sayısı da yüksek. Ramazan ayını kapanarak iyi değerlendirdiğimiz takdirde, bu virüs belasında kurtularak, Ramazan Bayramı'na virüsten arınmış olarak girebiliriz.
Alınan kısıtlama tedbirlerinin yetersiz olması ülkemizi bugünlere getirdi.
Artık sert tedbirler almazsak, daha bir çok sevdiğimizi bu katil koronavirüse kurban verebiliriz. Hiç düşünmeden, ülkemizin selamati ve sevdiklerimiz için esaretle tam kapanma kararı almalıyız diye düşünüyorum.


Tam kapanma ekonomiyi bitirmez


Katil koronavirüsün ağına düşerek, yaşayacağımız o kadar güzel günler varken ölüp gitmek yerine aç kalarak yaşamak bence daha iyi.
Benim atam, dedem Çanakkale savaşında bir ögün yemek yiyeyerek, bırakın yaşamını idame ettirmeyi, bir de cephede savaşmış.
Türk toplumu olarak bizler cefakar ve fedakar insanlarız. İnsanlarımızın koronavirüsten ölmemesi için gerekirse aç kalırız.Gerekirse bir kap yemeğimizi 10 kişi ile oturur yeriz. 
Bu virüsten kurtulmak, işyerlerimizi yeniden açarak çalışmak ve yaşamımızın normale dönmesi için tam kapanma artık kaçınılmaz bir karardır. Katil koronavirüsün artık sevdiklerimizi almasını istemiyoruz.   
 

  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.5 ° / 13.3 ° false