Bahri Çolpan


Türkiye'nin Gazetesi Olmak

Merhaba kıymetli okurlar, Osmaniye'de basılı yayına 15-08-1988 yılında başlayan ve dünyadaki teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte 2000'li yıllarda ise, elektronik gazeteciliğe adım atan gazeteniz Başak, şimdi de Türkiye'nin gazetesi olmak için emin adımlarla ilerliyor.


Merhaba kıymetli okurlar,

Osmaniye'de basılı yayına 15-08-1988 yılında başlayan ve dünyadaki teknolojinin hızla gelişmesi ile birlikte 2000'li yıllarda ise, elektronik gazeteciliğe adım atan gazeteniz Başak, şimdi de Türkiye'nin gazetesi olmak için emin adımlarla ilerliyor.

Gazetemizin logosuna "Türkiye'nin Fıstık Kentli(80) Gazetesi" diye ekleme yaptık.Ulusal gazete olma hayaline ulaşırken, doğduğumuz kenti de unutmamak için, özellikle Türkiye'nin fıstık borsası konumunda olan Osmaniye Fıstığını Türkiye'ye ve dünyaya tanıtmak isterken, plakamızda logomuzun içinde olsun istedik.

Türkiye genelinde haber yapan ulusal ajanslara abonelik işlemlerimizi tamamladık.

Şimdi İstanbul ve Ankara'da özel haber çalışabileceğimiz ofislerin oluşması için çalışmalarımız sürüyor. Korona virüs illeti dolayısıyla İstanbul'da 2 ay Seyfettin Gülçür arkadaşımız home ofis olarak bizlere destek verecek. Türkiye'nin tamamen normalleşmesinin ardından mutlak surette 2 kentimizde irtibat bürolarımızı açacağız.

Şuan ulusal gazeteye adapte olmak için test yayınımız sürüyor. Yayınımız test olmasına rağmen müthiş bir ziyaretçi akını gelmektedir. Uluslararası sitelerin reytinglerini ölçen kuruluşların raporlarına göre, Türkiye'deki milyonlarca site içerisinde ilk 2 binin arasına girmiş durumdayız. Dünya gelinde trilyonlarca site arasında 180 bindeyiz. Hedefimiz 5 ayda ulusal yayınlarla aynı kategoriye girmektir.

Ziyaretçi trafiğimiz bu hızla devam ettiği sürece belki de 5 aydan önce ulusal gazetelerle aynı yerde olacağız.

Azmettik, çok çalıştık. Güzel işler yaptık. Neticede başarı kendiliğinden geldi. Şimdi hedefimizde ulusal basından emekli olmuş ve bize çok maliyet getirmeyen,  okuyucu kitlesi olan bir kaç yazar transfer etmek istiyoruz. Özel haber çalışmalarını da başlatmamızla birlikte asıl o zaman hedefimize ulaşmış olacağız. Hani bir laf var ya "Sen kalbini temiz tut gerisi kolay" diye bizde öyle yaptık işte. Başak Gazetesi'nin yeni yayın dönemi ülkemize hayırlı olsun.

  • Cuma 23.4 ° / 11.5 ° Güneşli
  • Cumartesi 26.3 ° / 12.5 ° Güneşli
  • Pazar 26.5 ° / 13.3 ° false