Bahri Çolpan


Yeşiller Yok Olmasın

Merhaba çok değerli okurlar, Osmaniye’nin asırlık değerleri, yemyeşil çınar ve çam ağaçları teker teker kuruyarak, sessiz sedasız yok olup gidiyor.


Merhaba çok değerli okurlar,

Osmaniye’nin asırlık değerleri, yemyeşil çınar ve çam ağaçları teker teker kuruyarak, sessiz sedasız yok olup gidiyor.

Osmaniye’nin adeta evladı gibi gördüğü 140 yıllık asırlık sembol çınarın kuruması kentte yaşayan herkes tarafından büyük tepki çekti. Osmaniye Belediyesi tepkiler üzerine asırlık çınarı yeniden hayata döndürmek için adeta seferberlik ilan etti. Başta Belediye Başkanı Kadir Kara ve  Park ve Bahçeler Müdürü Mehmet Taşdelen, asırlık çınarın yaşaması için, konunun uzmanı Ziraat ve Orman Mühendisleri ile görüşerek, yapılması gereken ne varsa fazlasıyla yaptılar. Ancak burada önemli olan Osmaniye’mizin yeşil değerlerinin yok edilmeden korunması ve güzelliklerinin bitmemesidir.

Bu kentin sahipleri ve değerlerini koruyan insanlar olarak bizim Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara’dan isteğimiz, şehrimizin yemyeşil ağaçlarının yok olmadan önlem alınarak yaşamasının sağlanmasıdır. Gerekirse bir Ziraat ve birde Orman Mühendisi görevlendirerek, şehrimizde bulunan asırlık ağaçların tamamını kayıt altına aldırarak, yaşı, boyu ve yaşam süresinin bitmemesi, gerekli bakımlarının yapılmasıdır. Bunlar inanın çok zor işler değildir. Ayrıca kentte bir tane ağaç dikecek yer varsa hemen dikilip, gerekli kayıtları yapılarak kontrol altına alınmasını istiyoruz. Bana göre önemli olan ağaç dikmekten ziyade onu koruyup gerekli bakımlarını yapıp yaşaması sağlamaktır. Biz değerlerimize sahip olmazsak elbette yok olur gider. Değerlerimizin yok olmaması için önlemini önceden kesinlikle almak gerekir. Çınarlı Kahvenin orada bulunan ve 140 yaşında olan çınarımızın ölümle yaşam arasında savaş vermesi, Karaoğlanoğlu Parkındaki asırlık çamın kuruyarak kesilmesi bizlere en büyük ders olmalıdır. Başka çınarların ve çamları sesiz sedasız yok olmadan gitmemesi için önlemini zamanında almamız gerekir diye düşünüyorum. Yeşil Osmaniye olarak bilinen vilayetimiz artık yeşilleri yok eden bir şehir olarak anılmamalıdır.   

Osman mert
4.05.2020 11:19:02
Çok güzel devamını dileriz Başka meselelerde el atılsa dahada güzel olur Altyapı Yaviriye tok yol üzerinde kanalizasyon sürekli tıkanıyor belediyemizden ricamiz bu sorunada bir el atmalı Sayılar Hizmetlerin devamını dileriz

  • Cuma 22.8 ° / 12.5 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 22.7 ° / 11.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 22.8 ° / 9.6 ° Güneşli