11 ayda 267 ton atık giysi toplandı

11 ayda 267 ton atık giysi toplandı

11 ayda 267 ton atık giysi toplandı

Bağcılar Belediyesi tarafından ilçe geneline yerleştirilen 245 giysi atık kumbarasında yaklaşık 267 ton giyecek toplandı. Vatandaşın bağışladığı kullanılmış giysi ve ayakkabılar bu sayede ekonomiye kazandırılıyor.
Bağcılar Belediyesi, hayata geçirdiği çeşitli uygulamalarla “Sıfır Atık Projesi”ni özverili bir şekilde sürdürüyor. Bu kapsamda 1 Ocak 2020 tarihinde ilçe genelinde 210’u vatandaşın yoğun olarak kullandığı park ve caddelere 35’i sitelere olmak üzere 245 “kullanılmış giysi, ayakkabı, çanta, tekstil ürünleri geri dönüşüm kumbarası” konuldu. Bu kumbaralara ayakkabı, çanta, elbise, perde, nevresim, aksesuar, oyuncak ve tekstil ürünleri atılıyor. Haftanın belirli günlerinde Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne ait araçlarla atıklar toplanıyor.

Yoğun ilgi görüyor
İlçe sakinlerinin giysi atık kumbaralarına olan ilgisi ilk günden itibaren her geçen gün artıyor. Kumbaraların ilk yerleştirildiği Ocak ayında elde edilen atık sayısı 8 ton iken bu sayı sadece Mart ayında 26 tona, Haziran’da ise 30 tona kadar ulaştı. Geçen 11 aylık zaman diliminde ise kumbaralardan toplam 266 ton 830 kilogram kullanılmış giysi atığı toplanarak ekonomiye kazandırıldı.
Bağcılar Belediyesi’nden yapılan açıklamada; yoğun ilgi gören kampanyaya vatandaşların devam etmelerini beklediklerini, önümüzdeki yıl giysi atık kumbarası sayısının artacağı ifade edildi.


Güncel 8.12.2020 12:20:41 0
Anahtar Kelimeler: 11 ayda 267 ton atık giysi toplandı

İlginizi Çekebilir

1

Kadirli'nin düşman işgalinden kurtuluşunun 106. yıl dönümü kutlandı

2

Mersin'de "Evinin Sultanları Voleybol Turnuvası" başladı

3

Ümitler Avrupa Judo Kupası, Antalya'da başladı

4

Anamur'da kadınlar KADES hakkında bilgilendirildi

5

Grand Prix Apollon Temple Bisiklet Yarışları, Manavgat'ta düzenlendi

6

Tay Group'un inşa ettiği yurt 2026-2027 eğitim-öğretim döneminde hizmete girecek

7

Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Özdemir "8 Mart Dünya Kadınlar Günü"nü kutladı

8

MASTOB Başkanı Süral, kadınların gününü kutladı

9

Vali Yavuz, Adana Demirspor Kulüp Başkanı Zeybek'i kabul etti

10

YTÜ Yıldız Teknopark ve Arnavutköy Belediyesi teknoloji yerleşkesi için protokol imzaladı