112’yi arayıp tehditler savurmuştu, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

112’yi arayıp tehditler savurmuştu, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

112’yi arayıp tehditler savurmuştu, 9 ay hapis cezasına çarptırıldı

112 Acil Çağrı Merkezini arayarak Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan doçent doktor ve asistan hekimler için ‘Onları geberteceğim, hastaneyi havaya uçuracağım’ sözleriyle tehdit eden şahıs 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ayrıca şahsın, 9 bin 200 TL karşı vekalet ücreti ve bin 248 TL de yargılama masrafları ödemesine karar verildi.
Edinilen bilgiye göre, 5 Kasım 2022 tarihinde R.B. isimli şahıs 112 Acil Çağrı Merkezini arayarak annesinin tedavi gördüğü Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan doçent doktor ve asistan hekimler için ’Onları geberteceğim, hastaneyi havaya uçuracağım’ söylemleri ile tehditler savurdu. Daha sonrasında hastaneye giden ve tehditlerine devam eden şahsa kolluk kuvvetleri müdahale etti. HEKİMSEN konuya ilişkin hukuki süreci başlattı. Karara bağlanan davada 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılan şahsın, 9 bin 200 TL karşı vekalet ücreti ve bin 248 TL de yargılama masrafları ödemesine karar verildi.
HEKİMSEN tarafından konuya ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden yapılan paylaşımda, “Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesinde çalışan doçent doktor hocamızı ve asistan hekimlerimizi 112 Acil hattını arayarak ‘Onları geberteceğim, hastaneyi havaya uçuracağım’ sözleriyle tehdit edip eylemi gerçekleştirmek üzere hastaneye gelen şahsa açtığımız dava neticesinde şahıs, 9 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmış. 9 bin 200 TL karşı vekalet ücreti ve bin 284,5 TL yargılama masrafları ödemesine karar verilmiştir” ifadelerine yer verildi.


16.05.2023 13:55:31 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de sis bulutu dronla görüntülendi

2

İskenderun Orman İşletme Müdürü Boz, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Osmaniye’de otomobil ile pikap çarpıştı: 2 yaralı

4

Osmaniye’de TIR devrildi, alev alev yandı; itfaiye ters yönden müdahale etti

5

Anadolu Grubu Onursal Başkanı Kamil Yazıcı vefat etti

6

Antalya Sağlık Müdürü Özkan'dan Kemer Devlet Hastanesine ziyaret

7

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu

8

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

9

İSG "Sabiha Gökçen'in İzinde" serisinin üçüncü buluşmasını düzenledi

10

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı, Kahramanmaraş'ta konuştu: