114 gün komada kalan gazi:

114 gün komada kalan gazi:

114 gün komada kalan gazi:

Güneydoğu Bölgesi’nde PKK silahlı terör örgütü ile girdikleri çatışmada gazi olan Fırat Zorba, "Ayağa kalksam yeniden giderim. Şu an içim şehitlikle yanıyor ama ne fayda. Herkese nasip olmuyor" dedi.
Kastamonu’nun Tosya ilçesinde, Gaziler Günü düzenlenen törenle kutlandı. İlçe protokolü, gaziler, şehit yakınları ve vatandaşların katıldığı törende konuşan Gazi Fırat Zorba ise sözleri ile duygulandırdı. 2009 yılında Güneydoğu Bölgesi’nde PKK silahlı terör örgütü ile girdikleri çatışmada ağır yaralanan ve 114 gün sonra gözlerini açan Zorba, şehit olmayı çok istediğini söyledi.

"İçim şehitlikle yanıyor"
Törende İHA muhabirine konuşan Zorba, 4 yıl süren tedavinin ardından ayağa kalkabildiğini söyleyerek, "2009 yılında Güneydoğu’da PKK terör örgütüne karşı operasyona çıktık. Arama ve tarama sırasında PKK terör örgütü mensupları tarafından vuruldum. O anı hiç hatırlamıyorum. Gözümü hastanede açtım. Görev arkadaşlarımın sonradan anlattığına göre başımdan vurulmuşum. Beni o halde ilk gördüklerinde şehit olduğumu düşünmüşler. Fakat yapılan ilk müdahale sonrası gözümü hastanede açtım. Yapılan ameliyat sonrası başımdan vurulduğum için beynimin bir kısmı alınmış. Tam 114 gün yoğun bakımda komada kalmışım. Dört yıl süren uzun tedavi sonrası tekrardan sizlerle ve gazi arkadaşlarımla beraberim. Devletimiz beni ve arkadaşlarımı hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Şehit olmak nasip olmadı ama gazi olduk. Ama ne mutlu bana. Buna da şükür. Ayağa kalksam yeniden giderim. Şu an içim şehitlikle yanıyor ama ne fayda. Herkese nasip olmuyor" dedi.


Güncel 19.09.2022 13:44:19 0
Anahtar Kelimeler: 114 gün komada kalan gazi:

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de hasta taşıyan ambulansla cipin karıştığı kazada 3'ü sağlık çalışanı 5 kişi yaralandı

2

Hatayspor, Taylan Özgün'ü transfer etti

3

Adana'da şehit polis memuru Mustafa Akgül'ün ailesine ev hediye edildi

4

Akdeniz Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 225 öğrenciye uygulamalı eğitim

5

İlim Yayma Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Bilal Erdoğan, Antalya'da TGSP'nin eğitim programında konuştu:

6

Burdur'da otomobille çarpışan motosikletteki 2 kişi yaralandı

7

Antalya'da düzenlenen "TGSP Gençlik Liderliği Eğitim Programı" etkinliklerle sürdü

8

Antalyaspor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına devam etti

9

Kepez'de sağanak sonrası bozulan yollar onarıldı

10

CHP Genel Başkanı Özel, Hatay ziyaretinde konuştu: