15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda otobüslere takograf denetimi

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda otobüslere takograf denetimi

15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda otobüslere takograf denetimi

İstanbul Bayrampaşa’daki 15 Temmuz Demokrasi Otogarı’nda, otobüslere yönelik takograf, emniyet kemeri, lastik ve evrak denetimi gerçekleştirildi. Denetimde konuşan otobüs şoförü Özgür Arslan, “İstirahatler çok önemli. Şoför istirahat edemediğinde yollarda kazalar oluyor” dedi.
15 Temmuz Demokrasi Otogarı’ndan çıkış yapan, şehirlerarası yolcu taşıyan otobüslere yönelik denetim gerçekleştirildi. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından tek tek durdurulan otobüslerin evrakları kontrol edildi. Yolculara, İstanbul Emniyet Müdürlüğü tarafından hazırlanan emniyet kemeri bilgilendirme filmi izletilerek broşürler dağıtıldı.
Trafik güvenliğini sağlamak amacıyla otobüslerin yaptığı hızı, şoförlerin sürüş süresini, haftalık tatillerini kaydeden takograflar kontrol edildi. Şoförlerin, başka sürücülerin sürüş kartlarını kullanıp kullanmadığı da denetlendi. Takografların teknik çıktısı alınarak, kalibrasyonun uygun olup olmadığına bakıldı. Ekipler, otobüslerin lastik diş derinliklerini ve genel durumunu kontrol etti.
Öte yandan, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı İl Müdürlüğü personeli, takografların periyodik muayenesine baktı. Trafik yönünden araçlarında bir eksiklik olmayan sürücüler, otogardan çıkarak yollarına devam etti.
Denetimde konuşan Otobüs Şoförü Özgür Arslan, “İstirahatler çok önemli. Şoför istirahat edemediğinde yollarda kazalar oluyor. O yüzden takografların ölçülmesi çok uygun bir uygulama. 4 saat araç kullandıktan sonra istirahat etmesi gerekiyor. Bu durum takografta da belli oluyor. 4 saat araba kullandıktan sonra diğer şoförümüz uyanıp koltuğa o geçiyor. Tekrar ben yatıyorum. 4 saat kullandıktan sonra ben koltuğa geçiyorum” diye konuştu.


Yurt Dünya 16.11.2022 16:17:41 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatayspor, 3 futbolcu transfer etti

2

Octopus, Barcelona'da perakende sektörü için 4 yeni yapay zeka modülünü tanıttı

3

Mersin'de "Müziğin Sonsuzluğunda Yarım Kalan Bir Beste: Laçin Akyol" konseri verildi

4

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Osmaniye'de Solak ailesini ziyaret etti

5

Mersin'de "Zamanın Kırıldığı An: 6 ŞUBAT" grafik tasarım sergisi açıldı

6

Antakya Medeniyetler Korosu, depremin üçüncü yılında Hatay'da konser verdi

7

Hayat Holding "Hayat İyi Yaşam Merkezi"yle depremzedelere desteğini sürdürüyor

8

Burdur'da fuhuş operasyonunda yakalanan 2 zanlı tutuklandı

9

Bakan Kurum, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu:

10

Bakan Bayraktar, 6 Şubat Depremleri Anma Programı ve Toplu Açılış Töreni'nde konuştu: