Tarih: 25.10.2016 05:05

150 yaşındaki çamı alkışlarla devirdiler

Facebook Twitter Linked-in

Kırmıtlı eski Belediye Başkanı, Cevdetiye eski Sulama Birliği Başkanı Ali Murtaza Doğan, bugün yaşadığı bir olayı bizlerle paylaştı. Bizde Başak Gazetesi`nin okurlarının da bilgi sahibi olması adına aynen yayınlıyoruz.

İşte o yazı:

Yoğun ve kulakları rahatsız eden bir gürültü ile çalışan motor sesiyle uyandı apartman sakinleri. Bu bir ağaç kesme motorunun uğultusuydu ve  insanı rahatsız eden bir gürültüydü. Ormanlarda, köylerde, bu sese alışıktı insanlar, ama şehrin göbeğinde ne işi vardı bu sesin? Önce merakla bu sesin nereden geldiğine baktı insanlar, Hemen bitişiğimizdeki, Sağlık Meslek Lisesi`nin bahçesinden geliyordu motor sesi.1924 yılında hastane olarak yapılmış ve yıllarca Osmaniye?ye sağlık hizmeti vermiş, kültür ve tabiat varlığı olarak korunması gereken eser olarak tescillenmiş, şimdiki Sağlık Meslek Lisesi`nin bahçesindeki 100 - 150 yıllık çam ağaçları kesiliyordu.Başta okul müdürü, yardımcıları, öğrencileri bahçeye toplanmış, ağacın  kesilmesini izliyorlar.Çok sürmedi asırlık dev gibi  çam büyük bir gürültü ve çatırtıyla devrildi tarihi avluya.Önce öğretmenler sonra öğrenciler alkışlarla büyük sevinç gösterileriyle kutladılar çamların devrilmesini. Bir eğitim yuvasında alkışlar arasında 150 yıllık, hatta dahada fazla ağaç kesiliyor Geldiğimiz noktaya bakınız, ne kadar acı ve yürek sızlatıyor. Etrafta birkaç duyarlı yurttaş  müdahale etti olaya, neden kestiklerini soruldu. Yapmayın, etmeyin, kesmeyin denildiysede sesimizi duyuramadık. Alkışlar arasında devrildi koca çam.Bizzat Müdür olduğunu orada öğrendiğim  beye neden kestirdiklerini sordum,??Artık çok yaşlanmış devrilme tehlikesi var,dalları da kurumuş öğrencilerin üzerine devrilebilir ?? cevabını verdi.

Ağacın çok sağlam olduğunu, hiçbir çürük ve kurumanın olmadığını o dalların çamın kendi kendisini budama yapısı var ondan öyledir dedikse de kesim işlemini durduramadık. Karar verilmiş bir kere, birkaç yetkili memur ve bürokratlar tarafından.Bu kararı nasıl ve neye dayanarak verdiler bilmiyoruz. Şehrin merkezindeki ağaçlardan ve temiz havadan sorumlu Belediye?ye bilgi verildimi ya da olurları alındı mı? Orada Belediye? den hiç kimseyi göremedik. Buda çok önemli bir eksiklik tabi. Beni en çok üzen  bir ağaç kesiliyor 150 yıllık bir eser, yıllar içerisinde tarih olmuş,  bir çok olaya tanıklık yapmış yıllarca gölgesi ile insanlara şifa dağıtmış, kuşlara ev sahipliği yapıp yuva olmuş.  Tamda kuşların yuva yapıp kuluçkaya yattığı bir dönemde, Nisan ayında kesiliyor.Halbuki Kırmıtlı kuş cennetinde Belediye olarak bu okulun öğrencileriyle Kuş gözlem turizmi projesi yapılıp kuşların önemi anlatılmıştı. Buna rağmen aynı okulun  eğitimcileri alkışlarla ÇAM DEVİRİYOR..

Demekki ülkemizde gelinen nokta çok vahim ve kötü.İnsanlar Türkiye`de Eğitim bitti deyip duruyorlardı da inanmak istemiyordu insan. Bu gün burada eğitim yuvasında bunu bizzat gördüm ve acı içerisinde tanık oldum.Sonra  dünyanın neresinde görülmüş bir eğitimcinin ağaç kesilirken öğrencilerle beraber alkış tuttuğu. Çağdaş ve gelişmiş ülkelerde bunu kimse yapmaz.Zorunlu hallerde bile kesilmeden önce o yörede yaşayan insanlara sorularak onların onayı alınarak yani kamu oyu yapılarak kesilip kesilmeyeceğine karar verilir. Bizde ise birkaç memur ve bürokratın kararı yetiyor.

            2013 yılı  Ünüversite sınavında yüzlerce öğrenci sıfır çekmiş.

Alkışçı Öğretmen ve hocaların çoğaldığı.Asırlık çamlar alkışlarla DEVRİLİYOR?sa, daha çok sıfır çeker  öğrenciler. 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —