16 yaşındaki atletin hedefi 2024 olimpiyatlarında rekor kırmak

16 yaşındaki atletin hedefi 2024 olimpiyatlarında rekor kırmak

16 yaşındaki atletin hedefi 2024 olimpiyatlarında rekor kırmak

İstanbul’da düzenlenen U-16 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda 60 metre ve 200 metre branşında Türkiye Şampiyonu olan Karabüklü Milli Sporcu Taha Özal, hedefinin 2024 olimpiyatlarında rekor kırmak olduğunu söyledi.
Atatürk Ortaokulu Gençlikspor Kulübü sporcusu olan 16 yaşındaki Taha Özal, 2024 olimpiyatları için çalışmalarını Safranbolu İlçe Stadyumu’nda aralıksız sürdürüyor. Antrenör Mustafa Toygar tarafından keşfedilen Özal’ın hedefi Balkan ve Avrupa Şampiyonluğu’nun ardından 2024 yılında düzenlenecek olan olimpiyatlarda rekor kırarak İstiklal Marşı’nı okutmak.
İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine açıklamalarda bulunan milli sporcu Taha Özal, İstanbul’da düzenlenen U-16 Türkiye Salon Atletizm Şampiyonası’nda 60 metre ve 200 metre branşında Türkiye Şampiyonu olduğunu belirterek, “Yaptığım derecelerle Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkez’ine kaldım. Eğer pandemi araya girmeseydi Dünya Gençler Şampiyonası vardı. Orada hedefimiz ülkemizi temsil etmekti. Pandemi araya girdiği için bir şey yapamadık. Şu an her şey yolunda, iyi gidiyor” diye konuştu.

“2024 olimpiyatlarında rekor kırmak en büyük hedeflerimden”
İlk hedefinin bu yıl yapılacak olan Türkiye Şampiyonası’nda çok iyi bir derece koşup yine şampiyon olmak olduğunu ifade eden Özal, “Milli formamızı terletmek. Sonrasında Balkan Şampiyonası’nda ülkemi en iyi şekilde temsil edip Balkan Şampiyonu olmak en büyük hedeflerimden biri. Ondan sonra Avrupa Şampiyonluğu ve 2024 yılında yapılacak olimpiyatlarda hem milli marşımızı orada dinletmek hem de rekor kırmak en büyük hedeflerimden biri” dedi.
Özal, Karabük Çamlık’ta düzenlenen 2 bin metrelik koşu yarışında Mustafa Toygar tarafından keşfedildiğini söyledi.
Fenerbahçe gibi büyük kulüplerden teklif aldığını açıklayan Özal, hayalindeki kulüp olan ENKA’yı seçtiğini kaydetti.
Umut Uysal gibi kendi branşında olan sporcuları örnek aldığını dile getiren Özal, Olimpiyat Atleti olan Usain Bolt’un videolarını izlediğini ve takip ettiğini belirtti.
Karabük ilinde atletizm alanında ilkleri gerçekleştirmek istediklerini söyleyen Atatürk Ortaokulu GSK Başkanı Gökhan Berat, “Bu anlamda Taha ilk örneğimiz oldu. Türkiye dereceleri var. Kulüp olarak gençlere yönelmeyi hedefliyoruz. Kötü alışkanlıklardan uzaklaştıralım gençlerimizi. Bizlerle bir gelecekleri varsa ortaya çıkaralım diyoruz. İnşallah Taha gibi diğer sporcularımızı güzel bir gelecek doğrultusunda yönlendirmeye çalışacağız" şeklinde konuştu.


Spor 22.10.2020 11:07:55 0

İlginizi Çekebilir

1

Kış aylarında migren atakları hava değişimiyle şiddetleniyor

2

Hatay'da son kullanma tarihi geçmiş şekerleme, çikolata ve cips imha edildi

3

Adana'da evlilik kredisi alan gençlere evlilik öncesi ve bağımlılıkla mücadele eğitimi verildi

4

Tescilli turpları hasat eden çiftçilerin Savrun Çayı'ndaki zorlu yıkama mesaisi başladı

5

Yöresel ürün markalarını oluşturan gelin görümce, 60 kişiye istihdam sağladı

6

Garanti BBVA CDP'den üç temada "A" alarak sürdürülebilirlikte küresel liderler arasına girdi

7

Huawei Dubai'de yeni nesil amiral gemisi cihazlarını tanıttı

8

Prof. Dr. Aziz Gül: İyi bal donar, endişe etmeyin

9

Polis, oltalama ve yatırım dolandırıcılığına karşı sanal devriyesini artırdı

10

Osmaniye’de safran yetiştiriciliğinden olumsu sonuçlar alınmaya başlandı