19 Mayıs’ta saat 19.19’da İstiklal Marşı denizden yükselecek

19 Mayıs’ta saat 19.19’da İstiklal Marşı denizden yükselecek

19 Mayıs’ta saat 19.19’da İstiklal Marşı denizden yükselecek

Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nda, saat 19.19’da kutlamalar için Akdeniz’e açılan teknelerden yükselecek İstiklal Marşı’na ilçe sakinlerinin bulunduğu her yerden eşlik etmesi için çağrıda bulundu.

Muratpaşa Belediyesi, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı için kutlamanın hazırlıklarını tamamladı. Bir yandan Antalya’nın en işlek caddelerinden Tekelioğlu’nda apartmanlar dev Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle donatılırken diğer yandan 19 Mayıs’ta tarihi Kaleiçi Yat Limanı’ndan denize açılan teknelerle ilgili çalışmalar da son kez gözden geçirildi.

Başkan Uysal, 19 Mayıs 1919’da başlayan ulusal kurtuluş mücadelesinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başarıya ulaştığını belirterek “Dünya Savaşı’nın yıkıntılarının ardından milletçe yeniden var olduk. Bu nedenle bu tarih, Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’mız çok önemli” dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun’a çıkışının 102’nci yıl dönümünde 19 Mayıs Çarşamba günü, saat 17.45’te Kaleiçi Yat Limanı’ndan 30 teknenin kutlamalar için yola çıkacağını belirten Başkan Uysal, “Bütün teknelerimizi birer Bandırma Vapuru gibi düşüneceğiz. Doğu istikametinde yol alacağız. Ziya Gökalp Kent Parkı hizasında, Deniz Yüze Kafemizin hizasında saat 19.19’da İstiklal Marşı’mızı söyleyeceğiz” diye konuştu. 19 Mayıs heyecanı paylaşmak isteyen ilçe sakinlerinin güvenlik önlemleri ve maske-mesafe kurallarını dikkate alarak falez bandından etkinliğin parçası olabilecekleri belirtildi.


Güncel 17.05.2021 14:46:13 0

İlginizi Çekebilir

1

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

2

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

3

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

4

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

5

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi

6

Mipo Türkiye'de akıllı telefon pazarının yeni markası oldu

7

Bakan Kacır, TÜBİTAK 31. Bilim Olimpiyatları Ödül Töreni'nde konuştu:

8

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Antalya'da konuştu:

9

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Antalya'da Türk Telekom'un toplantısında konuştu:

10

Çukurova 16. Kitap Fuarı'nın TEKNOFEST standına yoğun ilgi