2. Karadeniz Ülkeleri Otoloji Nörotoloji Kongresi'ne doğru

2. Karadeniz Ülkeleri Otoloji Nörotoloji Kongresi

2. Karadeniz Ülkeleri Otoloji Nörotoloji Kongresi'ne doğru

ISTANBUL (AA) - Uluslararasi Karadeniz Otoloji ve Nörotoloji Dernegi tarafindan düzenlenen, 6 ülkeden 54 bilim insaninin konusmaci olarak katilacagi "2. Karadeniz Ülkeleri Otoloji Nörotoloji Kongresi" 24-25 Ekim tarihlerinde online olarak gerçeklestirilecek.

Bayindir Saglik Grubu'ndan yapilan açiklamaya göre, ilki Varna’da gerçeklestirilen Karadeniz Ülkeleri Otoloji Nörotoloji Toplantisi bu yil, Kovid-19 pandemisi nedeniyle online olarak gerçeklestirilecek.

Karadeniz’i çevreleyen ülkelerden seçkin otologlari bir araya getirecek olan bilimsel programda, isitme kaybi, orta kulak ve mastoid enflamatuar ile tümöral belirtilerle ilgili tanisal ve terapötik endiseler ele alinacak. Ayrica vestibüler bozukluklar da tartisilacak ana konular arasinda yer alacak.

24-25 Ekim tarihleri arasinda gerçeklestirilecek iki tam günlük yogun bilimsel program kapsaminda paneller, yuvarlak masa oturumlari ve konferanslarin yapilmasi planlaniyor.

Online ortamda gerçeklestirilecek programda 2 gün boyunca 6 ülkeden, 54 konusmaci yer alacak. Karadeniz’i çevreleyen ülkelerden alaninda uzman kisilerin katilacagi kongre "blacksea.serenaslive.com" adresinden gerçeklestirilecek.


- Sertifikali sanal toplanti


Karadeniz’i çevreleyen ülkelerden seçkin otologlari bir araya getirecek olan 2. Karadeniz Ülkeleri Otoloji Nörotoloji Kongresi, alaninda uzman bilim insanlarini bir araya getirecek. Katilimcilarin her bir oturuma internet ortami üzerinden baglanarak takip edecegi toplanti sonrasinda oturumlarin en az yüzde 75'ine katilan katilimcilara, sanal katilim sertifikasi iletilecek.

Açiklamada görüslerine yer verilen Uluslararasi Vestibüler Dernegi Baskani, Karadeniz Ülkeleri Otoloji ve Odyoloji Dernegi Kurucu Baskani ve Türkiye Is Bankasi istiraki Bayindir Saglik Grubu Kulak, Burun, Bogaz ve Bas Boyun Cerrahisi Bölüm Baskani Prof. Dr. Nuri Özgirgin, ilki Varna’da düzenlenen kongrenin bu yil pandemi süreci nedeniyle internet ortaminda gerçeklesecegini belirterek, “Karadeniz’i çevreleyen ülkelerden alaninda uzman otologlarin bir araya gelecegi bilimsel toplantida, vestibüler bozukluklar basta olmak üzere pek çok konu 6 ülkeden katilacak 54 konusmacinin bir araya gelmesiyle ele alinacak.” ifadelerini kullandi.

Bu arada, denge duyusuna yön veren ve motor koordinasyonu saglayan vestibüler sistem, isitme sisteminin önemli bir parçasi konumunda bulunuyor. Bu sistemden kaynakli sorunlar, hastalarda denge ve bas dönmesi sorunlarina yol açarak, araba kullanma, merdiven çikma hatta yürüme gibi rutin aktivitelerin yapilmasina dahi engel olabiliyor.

Vestibüler sistem sorunlari nedeniyle sosyal hayattan kendini soyutlayan bireyleri, tekrar topluma kazandirmak hedefiyle kurulan Bayindir Sögütözü Hastanesi Denge Merkezi, bu alanda önemli bir boslugu dolduruyor. Tedavi, tüm tani süreci tamamlandiktan sonra, bu konuda egitim görmüs terapistler tarafindan uygulaniyor.

Bayindir Sögütözü Hastanesi Denge Merkezi’nde, bas dönmesi ve denge bozuklugunun tedavisinde denge problemi yasayan astronot ve pilotlarin tedavi girisimlerinden elde edilen deneyimlerle de sekillenen Vestibüler Rehabilitasyon yöntemleri uygulaniyor.

Bas dönmesi ve denge bozukluklarina iliskin detayli bilgilerin yani sira vestibüler rehabilitasyon, sanal gerçeklik ve evde gerçeklestirilebilen manevra hareketlerine dair zengin video içeriginin de yer aldigi Vertigo Klinik’in "www.vertigoklinik.com" web sitesi ve Youtube kanali ziyaret edilebiliyor.



Yurt Dünya 23.10.2020 17:20:45 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de yasa dışı bahis operasyonunda 5 şüpheli yakalandı

2

10. Kamu Bilişim Zirvesi başladı

3

Burdur'da çıkan silahlı kavgada 3 kişi yaralandı

4

Hatay'da devrilen minibüsteki 9 tarım işçisi yaralandı

5

Adana'da dergi binasında 2 kadını bıçakla yaralayan kadın tutuklandı

6

Adana'da hamile kadının öldüğü kazaya karışan otobüsün şoförü tutuklandı

7

Hatay'da makilik alanda çıkan yangın söndürüldü

8

Burdur'da Afrika'dan taşınan çöl tozu etkili oluyor

9

Adana'da "MEB Gastronomi Festivali ve Yemek Yarışması" düzenlendi

10

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesinde yeni dönemin ilk meclisi toplandı