2023 Kore Yemeği Yarışması sonuçlandı

2023 Kore Yemeği Yarışması sonuçlandı

2023 Kore Yemeği Yarışması sonuçlandı

İSTANBUL - Kore-Türkiye ilişkilerinin 66'ncı yıl dönümünde iki dost ülke arasındaki bağları pekiştiren etkinliklere imza atan Kore Kültür Merkezi, 2023 Kore Yemeği Yarışması ile tüm Kore yemeği severleri bir araya getirdi.

Kore Kültür Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre, tüm dünyaya yayılan Kore dalgası "Hallyu" Türkiye’de de ilgi görmeye devam ediyor. Kore Kültür Merkezi düzenlediği etkinlikler Kore kültürünü geniş kesimlere tanıtırken, Türkiye’de de Kore dalgasının popüler hale gelmesini destekliyor.

Geçen senelerde olduğu gibi 2023 Kore Yemeği Yarışması bu yılda büyük ilgi gördü. 12 yarışmacı en lezzetli yemeği yaparak jüri üyelerinden en yüksek puanı almak için zamanla yarıştı. Sosyal medya fenomeni David Gündüz, eğlenceli anlatımıyla izleyenlere keyifli anlar yaşatırken, yarışma heyecanına izleyenleri ortak etti.

-"Doenjang" ve "Gochujang" yarışma yemeklerinin temel ürünü oldu

Kore mutfağının karakteristik özelliklerinden olan fermantasyon kültürü 2023 Kore Yemeği Yarışması’nın ana konusu oldu. 12 yarışmacı, "Doenjang" ve "Gochujang" ürünlerini kullanarak yemeklerini hazırladı. 12 yarışmacı 6’şar kişilik iki grup halinde yemeklerini hazırlarken, Kore’nin geleneksel mutfak kültürünü yemeklerine yansıttılar. Doenjang ve Gochujang’ı kullanarak Bulgogi, Kimbap gibi Kore’nin geleneksel yapan yarışmacılar galibiyet için zamanla yarıştı.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen Kore Kültür Merkezi Müdürü Kee Houng Park, Kore mutfağının karakteristik değeri olan fermantasyon kültürünün önemine değindi.

Park, "Kore'nin baharat fermentasyon kültürünün 2024 yılında UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası'na dahil edilmesini ve Kore kültürünün dünyaya yayılan bir içerik olarak yerleşmesini umuyoruz." ifadesini kullandı.

- Yarışmanın birincisi olan tabak Gochujang Bulgogi seçildi

Öte yandan, 12 yarışmacı kendilerine verilen 40 dakika içerisinde yemeklerini yaparak, jüri üyelerinin beğenisine sundu.

Jüri üyelerinden en yüksek puanı alan birinci tabak Yasemin Toprak’ın yaptığı Gochujang Bulgogi, ikinci tabak Sami Bacak’ın yaptığı Chijeu Buldak ve üçüncü tabak ise Hilal Balaman’ın yaptığı Chadolbogi Gochujang Jigae seçildi.



Yurt Dünya 12.06.2023 12:17:34 0

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de Gazze için yardım kampanyası başlatıldı

2

Mersin'de asayiş uygulaması yapıldı

3

Hatay'da karantinaya alınan 2 mahallede kuduz aşısı çalışmaları başlatıldı

4

Antalya'da Gaziantep Yemek Şenliği düzenlendi

5

Alanya'da hırsızlık zanlısı tutuklandı

6

"Asrın felaketi"nin merkez üssünde hak sahiplerinin 3'te birinden fazlası evine kavuştu

7

Antalya'da kaçak tütün operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

8

Akdeniz ve Ege'deki yaban hayatı fotokapanlarla görüntülendi

9

Mersin'de terör örgütü DEAŞ operasyonunda 3 şüpheli yakalandı

10

Mersin'de bahis sitelerinde para nakline aracılık iddiasıyla 35 zanlı yakalandı