23 Nisan Yelken Yarışları, Antalya'da başladı

23 Nisan Yelken Yarışları, Antalya

23 Nisan Yelken Yarışları, Antalya'da başladı

ANTALYA - Antalya'nın Konyaaltı ilçesinde, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında yelken yarışları gerçekleştirildi.

Konyaaltı sahilinde düzenlenen yarışlarda, sporcu çocuklar belirlenen parkuru en kısa sürede tamamlamak için mücadele etti.

Türkiye Yelken Federasyonu Milli Hakemi Tuncay Tanrıverdi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında düzenlenen yelken yarışlarının Antalya Yelken Kulübü organizasyonunda gerçekleştirildiğini, hazırlıkların hafta başından itibaren sürdüğünü söyledi.

Yarışların iki sınıfta planlandığını belirten Tanrıverdi, "Optimist sınıfı ve biraz daha büyük yelkene sahip ILCA sınıfında bugün ve yarın 6 yarış yapmayı hedefliyoruz. Her gün üçer yarış planladık." dedi.

Tanrıverdi, yelken sporunun küçük yaşlardan itibaren çocukların öz güven gelişimine önemli katkı sağladığını belirterek, bu spor sayesinde çocukların yaşamlarında karşılaştıkları zorluklara karşı doğru karar verme becerisi kazandığını ifade etti.

Ailesiyle yelken sporuna ilgi duyan Egemen Özkaya, çocuğunun yelkene olan ilgisinin küçük yaşlarda başladığını ve kendilerinin teşvikiyle geliştiğini söyledi.

Yelken sporunun çocukların hem fiziksel hem de zihinsel gelişimine katkı sağladığını vurgulayan Özkaya, bu sporun doğayla iç içe oluşunun çocuklara farklı bir bakış kazandırdığını, rüzgarla uyum içinde olmayı ve centilmenliği öğrettiğini söyledi.

Yelken sporu yapan 9 yaşındaki Korel Özkaya ise yelkenle kendini özgür hissettiğini ve yarışlarda eğlenmek için mücadele ettiğini ifade etti.



Spor 19.04.2025 18:19:47 0

İlginizi Çekebilir

1

Pegasus Hava Yolları, Chelsea Futbol Kulübü'nün resmi hava yolu partneri oldu

2

Adana'da yaralı bulunan kerkenez tedaviye alındı

3

Mersin'de 16 yaşındaki Hiranur'un öldürülmesine ilişkin 3 sanık hakim karşısında

4

Osmaniye’de adalet öğrencileri klavye hızında yarıştı

5

Rönesans Holding'in "Sürdürülebilir Geleceği Tasarla" yarışması sonuçlandı

6

Sahte alkol gözde geri dönülmez hasarlara yol açabiliyor

7

Peugeot 7. Mardin Bienali'nin ana sponsorluğunu üstlenecek

8

Beyin ve sinir cerrahları Gaziantep'teki toplantıda bir araya geldi

9

Konyaaltı ilçesinde spor kursları başladı

10

GÜNCELLEME - Seyhan Baraj Gölü kıyısındaki kaçak yapıların yıkımına başlandı