269 nüfuslu köy mahalle olmak için referanduma gitti

269 nüfuslu köy mahalle olmak için referanduma gitti

269 nüfuslu köy mahalle olmak için referanduma gitti

Zonguldak’taki Çaycuma ilçesine bağlı Ayvazlar köyü, mahalle olmak için referanduma gitti. Köy sakinleri, doğalgaz başta olmak üzere diğer hizmetlerden faydalanmak için sabahın erken saatlerinden itibaren oylarını kullandı.
Çaycuma ilçesine bağlı Ayvazlar köyünde referandum heyecanı yaşandı. Çaycuma merkeze 4 kilometre mesafedeki 269 kişinin yaşadığı köy, belediyenin 11’inci mahallesi olmak için bugün köy konağında sandık başına gitti. Jandarma ekipleri oy kullanma süresince çevrede önlem aldı.
Köy halkının isteği üzerine referanduma gitme kararı alındığını açıklayan Ayvazlar Köyü Muhtarı Ersin Akyüz, ilk kez muhtarlık yaptığı köyde referanduma şahit olduğunu ifade etti. Akyüz, “Bizim 3 mahallemizin iki tanesi mücavir alana girdiği için vatandaşın istekleri doğrultusunda imza topladık. Akabinde kaymakamlığa dilekçe verdik. Onay alındıktan sonra referandum kararı alındı. Nasipse bugün referandumu gerçekleştiriyoruz. Sonucu ‘Evet’ çıkma yönünde. 2 mahallemizde 269 seçmenimiz oy kullanacak. Belediye sınırlarına dahil olunca halkımız en çok doğalgaz istiyor. Ondan sonra da yollarımızın yapımı geliyor. Geçtiğimiz günlerde belediye başkanımızla görüşme sağladık. Doğalgaz, yol, servis gibi beklentilerimizi masaya yatırıp konuştuk. Halkımın beklentisi bunlar" dedi.
Referandumdan ’Evet’ çıkması halinde Çaycuma Belediyesi’ne bağlanan mahalle sayısı 11’e yükselmiş olacak.


Güncel 3.04.2022 12:39:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Burdur'da kalorifer kazanının patlaması sonucu çıkan yangın söndürüldü

2

Feke'de takla atan otomobildeki 2 kişi yaralandı

3

Hatay'da kaybolan 3 yaşındaki çocuk bulundu

4

Antalya'da "23. Girişimcilik Günleri" kapsamında ödül töreni düzenlendi

5

Hatay'da 2 şüpheli kargoyla tarihi eser göndermeye çalışırken yakalandı

6

Başkan Uyutmaz’dan MDGRUP Osmaniyespor’a Kritik Maç Öncesi Moral Aşısı

7

Garanti BBVA ve Garanti BBVA Emeklilik'te üst düzey atamalar

8

SunExpress'te üst düzey atama

9

İş Bankası'nın "81 İlde 81 Orman" projesi Adana ile devam ediyor

10

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu