30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

30 Ağustos Zafer Bayramı

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

ANTALYA (AA) - Antalya Büyüksehir Belediye Baskani Muhittin Böcek ve bazi protokol üyeleri yayimladiklari mesajlarla 30 Agustos Zafer Bayrami'ni kutladilar.

Muhittin Böcek, yayimladigi mesajda, Gazi Mustafa Kemal Atatürk komutasindaki Türk ordusunun 98 yil önce tarihin en büyük kahramanlik destanlarindan birini yazdigini vurguladi.

Türk milletinin bagimsizligini dünyaya ilan ettigi bu anlamli günü coskuyla kutlamanin heyecani içerisinde olduklarini belirten Böcek, "Büyük zafer'n 98. yil dönümünde bir kez daha ay yildizli bayragimizi dalgalandiran, bu bayragin altinda özgürce yasamamiza vesile olan basta Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, tüm sehit ve gazilerimizi rahmet ve minnetle aniyorum." ifadelerini kullandi.

Pandemi önlemleri dolayisiyla bir arada olunamasa da Zafer Bayrami coskusunu doyasiya yasamak için Antalya Büyüksehir Belediyesi olarak bir dizi etkinlik gerçeklestireceklerini belirten Böcek, sehri Türk bayraklariyla donattiklarini, bando, orkestra ve yerel sanatçilardan olusan Cumhuriyet Bandosunun da ilçeleri gezdigini bildirdi.

AK Parti Antalya Milletvekili Atay Uslu ise mesajinda, 30 Agustos zaferinin tarihi boyunca karsilastigi tüm engelleri birlik ve beraberlik içerisinde asan Türk milletinin gücünün ortaya konulmasi bakimindan büyük anlam ifade ettigini bildirdi.

Türk milletinin bugünkü mevcudiyetinin ve cumhuriyetin o zaferin tezahürü oldugunu vurgulayan Uslu, sunlari kaydetti:

"Bizler bu suurla ecdadimizin emaneti olan cumhuriyetimizi daha ileri tasimak için çalisiyor, hedeflerimize dogru kararlilikla ilerliyoruz. Hedefimiz, ülkemizin dünyanin en büyük 10 ülkesinden biri olmasi, refah, huzur, baris ve kardesligimizin giderek daha da perçinlenmesidir. Bu duygu ve düsüncelerle Türkiye'de ve dünyanin farkli ülkelerinde yasayan vatandaslarimizin 30 Agustos Zafer Bayrami'ni gönülden tebrik ediyorum. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliginde bu zaferi bize armagan eden istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarini, tüm sehit ve gazilerimizi sükranla yad ediyorum."

Antalya Ticaret Borsasi (ATB) Yönetim Kurulu Baskani Ali Çandir ise Türk milletinin, baskomutani Mustafa Kemal Atatürk önderliginde bagimsizliga olan inancini 30 Agustos'ta kararli biçimde ortaya koyduguna dikkati çekerek, bu zaferin Türk milletinin Anadolu topraklarinda var olma mücadelesinde dönüm noktasi oldugunu kaydetti.

Çandir, "Üreten ekonomi, çalisan gençlik, güçlü demokrasi, hukukun üstünlügü Türkiye Cumhuriyeti'ni güçlendirecek, sonsuza kadar bu topraklarda kalmamizi saglayacak temel unsurlardir. Güçlü Türkiye'nin olmazsa olmazlaridir. Basta önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu topraklari yeniden vatan yapan zaferin kahramanlarini rahmet, minnet ve sükranla aniyorum. Büyük taarruz’un 98’inci yilini coskuyla kutluyorum." ifadelerine yer verdi.

- Antalya Türk bayraklariyla donatildi

Öte yandan, 30 Agustos Zafer Bayrami dolayisiyla Antalya'da belediyeler tarafindan sehrin pek çok noktasinda Türk bayraklari ve Atatürk posterleriyle süslemeler yapildi.

Antalya Büyüksehri Belediyesi tarafindan Cumhuriyet Meydani'nda yer alan gösteri havuzunda marslar ve Atatürk görselleriyle su gösterisi düzenlenirken, Antalya Büyüksehir Belediyesi Bando ve Orkestrasi ile yerel sanatçilarin yer aldigi Cumhuriyet Bandosu da mobil etkinlik otobüsünde ilçelerde konserler verdi.

Bando öncülügünde klasik araçlar ve off-road araçlarinin da yer alacagi kortej ise 30 Agustos günü saat 17.00'de Cam Piramit önünden hareket ederek kentin islek caddelerinde tur atacak.

Muratpasa Belediyesi ise ilçedeki islek cadde ve sokaklari Türk bayraklari ve Atatürk posterleriyle süsledi.

Ilçe esnafina isletmelerine asmak üzere de Muratpasa Belediyesince 10 bin Türk bayragi dagitildi.

Konyaalti Belediyesince de ilçedeki cadde ve sokaklar ile belediye hizmet binasi 10 bin Türk bayragi kullanilarak süslendi.



Yurt Dünya 28.08.2020 19:50:07 0
Anahtar Kelimeler: 30 ağustos zafer bayramı'na doğru

İlginizi Çekebilir

1

31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nde ödüller sahiplerini buldu

2

Alanyaspor-Çaykur Rizespor maçının ardından

3

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, Kahramanmaraş'ta ceviz ve kültür festivalinde konuştu:

4

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'da narenciye hasadına katıldı

5

Mersin Kızkalesi'nde turizm hareketliliği sürüyor

6

Adanaspor, Çorum FK maçının hazırlıklarını tamamladı

7

Red Bull Cliff Diving Dünya Serisi'nin 7'nci etabı Antalya'da başladı

8

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Hatay'da sektör temsilcileriyle buluştu:

9

Isparta Belediye Başkanı Başdeğirmen'in attan düşerek hayatını kaybeden kızı toprağa verildi

10

Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi