32. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı

32. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali

32. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım toplantısı yapıldı

ADANA - Adana Büyükşehir Belediyesince 22-28 Eylül'de düzenlenecek 32. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali'nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Güngör Geçer, Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'ndaki toplantıda, festivalin barış, özgürlük ve umut temalarıyla düzenleneceğini söyledi.

Adana'nın sanat, festival, fuar ve gastronomisiyle anılan bir kültür şehri olduğunu belirten Geçer, şöyle konuştu:

"Adanalı sanata daima içten bir yakınlık göstermiştir. Halk, yıllarca festivaline sahip çıkmış salonlar dolup taşmış, film gösterimleri adeta toplu bir şölene dönüşmüştür. Altın Koza Film Festivali, belediyemizin ve diğer kurumların düzenlediği bir organizasyonun ötesinde, halkın festivalidir. Adana'mızın markası haline gelmiş bir etkinliktir ve şehrimizin tanıtımı açısından büyük önem taşımaktadır."

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar da amaçlarının güzel bir film festivali yapmak olduğunu dile getirdi.

Altın Koza Genel Müdürü ve Festival Yürütme Kurulu Üyesi Hüseyin Orhan da festival temasının Adana'ya yakıştığını belirtti.

Festivalle dezavantajlı bölgeler dahil olmak üzere çok sayıda kişiyi sinemayla buluşturduklarını ifade eden Orhan, "Tüm farklılıklarımızla barış ve kardeşlik içinde yaşayan bir kentiz. Bu yıl 51 ülkeden 895 film başvurdu. 51 farklı kültürü Adana'da, sinema salonlarında ve ilçelerde yüzbinlerle buluşturmaya devam ediyoruz. İklim krizini festivalin ana teması haline getirdik. Bu nedenle, misafirlerimizi belediyemizin elektrikli araçlarıyla taşıyoruz." diye konuştu.

Festival tanıtım videosunun da gösterildiği toplantıya festival yönetim kurulu üyeleri katıldı.



Eğitim 19.09.2025 15:19:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

2

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

3

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

4

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

5

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

6

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

7

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

8

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

9

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı

10

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 2 şüpheli tutuklandı