39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın kazananları ödüllerini aldı

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın kazananları ödüllerini aldı

İSTANBUL - 39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye giren sanatçılara ödülleri, Hilton İstanbul Bosphorus'ta düzenlenen törenle verildi.

Vakıftan yapılan açıklamaya göre, Aydın Doğan Vakfı tarafından 39'uncusu düzenlenen ve her yıl dünyanın dört bir yanından karikatür sanatçılarının katılımıyla gerçekleşen Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması'nın ödül töreni 14 Kasım'da Hilton İstanbul Bosphorus'ta gerçekleşti.

Cemiyet ve sanat dünyasından konukların katılımıyla gerçekleştirilen törene, Ercan Akyol, Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Tan Oral, Gülgün Çarkoğlu, İzel Rozenthal, Tülay Güngen, Kamil Masaracı, Ayşegül Kirpiksiz ve Cem Erciyes gibi isimler katıldı.

Açıklamada ödül törenindeki konuşmasına yer verilen Aydın Doğan Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, "Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nın bu yıl 39’uncusunu gerçekleştirmekten büyük gurur duyuyoruz. Uluslararası çapta saygınlık kazanmış, her yıl binlerce eserin değerlendirildiği, çizimlerin çok kıymetli ustalar tarafından büyük bir titizlikle seçildiği bu yarışma çok özen, emek ve kararlılık gerektiriyor. Son yıllarda yarışmamıza gönderilen eserlerin çoğunluğu, küresel problemlere odaklanıyor. Çizgi en eski ve en değerli iletişim aracı. Karikatür sanatının eşsiz ifade biçimiyle hayatımıza ışık tuttuğunu görüyoruz. Üstelik hiç söze başvurmadan, çizginin sessiz ama evrensel gücüyle ortaya konan eserlerle buluşuyoruz." ifadelerini kullandı.

Törende Polonya’dan Pawel Kuczynski'ye birincilik, Kolombiya'dan Elena Ospina'ya ikincilik, Türkiye'den Halit Kurtulmuş Aytoslu'ya üçüncülük ödülü takdim edildi. Güçlü Kızlar, Güçlü Yarınlar Özel Ödülü Oğuzhan Çiftçi'ye takdim edilirken, Türkiye'den Muhammet Şengöz'e, Çin Halk Cumhuriyeti'nden Xiaoqiang Hou ve Polonya'dan Zygmunt Zaradkiewicz'e de başarı ödülü verildi.

- Çocuk Kitabı İllüstrasyonu ve Çizgi Roman onur ödülleri de sahiplerine takdim edildi

Aydın Doğan Vakfı, Cumhuriyetin 100. yılına özel olarak illüstrasyon alanına yön veren ve kariyerlerinin ilk günlerinden itibaren çağdaş, modern ve özgün çalışmalarıyla bugüne kadar aktif eserler üreten sanatçılara bu yıl verdiği onur ödüllerini de bu törende takdim etti.

Çocuk Kitabı İllüstrasyonu Onur Ödülü'ne değer görülen isimler, alanında düzenli aralıklarla eser üreten, yayımladıkları kitapları günümüz çizerlerine ve illüstratörlerine ilham kaynağı olan, aynı zamanda jüri üyeliği yaparak deneyim ve birikimini aktaran Can Göknil, Mustafa Delioğlu, Feridun Oral’a, Çizgi Roman Onur Ödülü ise İlban Ertem’e verildi.

Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması çalışma kapsamında verilen "Çizgi Roman Ödülü" ve "Çocuk Kitabı İllüstrasyonu Ödülü" de aynı gecede sanatçılara ödülleri takdim edildi. 2021 Çizgi Roman Birincilik Ödülü "Kıyamet Sonrası Kış Cenneti" ile İlker Gazioğlu’na, 2022 Çizgi Roman Birincilik Ödülü "Germakoçi" ile Uğur Erbaş’a verildi.

2021 yılının Çocuk Kitabı İllüstrasyonu Birincilik Ödülü "Eğer" ile Burcu Yılmaz'ın, 2022 Birincilik Ödülü ise "Rüzgarın Şarkısı" ile Ceyhun Şen'in oldu.

39. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması’nda ödül alan ve sergilenmeye değer görülen eserler, 15 Kasım-8 Aralık tarihleri arasında Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Basın Müzesi’nde sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.



Yurt Dünya 15.11.2023 17:05:36 0

İlginizi Çekebilir

1

"Asrın felaketi"nin merkez üssünde hak sahiplerinin 3'te birinden fazlası evine kavuştu

2

Adana'da 15 firari hükümlü yakalandı

3

Antalya'da kaçak tütün operasyonunda 2 şüpheli yakalandı

4

Akdeniz ve Ege'deki yaban hayatı fotokapanlarla görüntülendi

5

Mersin'de terör örgütü DEAŞ operasyonunda 3 şüpheli yakalandı

6

Mersin'de bahis sitelerinde para nakline aracılık iddiasıyla 35 zanlı yakalandı

7

Hatay Payas'taki afetzedeler evlerine yerleşmeye başladı

8

Hatay'da otomobile tutunarak giden bisikletlinin tehlikeli yolculuğu kamerada

9

Hatay'da depremde hayatını kaybeden öğretmenin adı atölyeye verildi

10

Mersin'de şiddete uğrayan otizmli gencin ailesi bakıcıya verilen cezayı az buldu