4 bin hanenin enerjisini üretecek projede çalışmalar sürüyor

4 bin hanenin enerjisini üretecek projede çalışmalar sürüyor

4 bin hanenin enerjisini üretecek projede çalışmalar sürüyor

Sakarya Büyükşehir Belediyesi, SASKİ marifetiyle şehre kazandıracağı yeni enerji kaynağının çalışmalarına hız kazandırdı. 55 bin metrekare alanda inşası devam eden ve gücünü güneşten alacak 14 bin panelin montaj ve nakliye çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), Adapazarı Karaman Mahallesi’nde 55 bin metrekarelik alanda inşasını sürdürdüğü Güneş Enerji Santrali Projesi’ndeki çalışmalarına hız kazandırdı. Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce’nin ‘Üreten Şehir Sakarya’ anlayışıyla kurulum talimatını verdiği ve yakından takip ettiği proje, tamamlandığında 4 bin hanenin enerjisine denk enerji üretecek. 14 bin panel ile güneşten üretilecek yenilenebilir enerji projesinin panel nakliye ve montaj işlemleri ise hız kazandı.
Güneşten üretilecek enerji ile SASKİ’ye bağlı tesislerin elektrik ihtiyacı Karaman GES projesinden karşılanabilecek. Kurumun enerji maliyetlerini düşürecek proje sayesinde aynı zamanda yeni yatırımlar ve projelerde hız kazanacak. Çevreye ve çevreci yatırımlara önem veren Sakarya Büyükşehir Belediyesi enerji üretiminde de örnek şehir olmayı hedefliyor. Çalışmalarla ilgili kurum tarafından yapılan açıklamada ise, ‘Sakarya’nın su geleceğini garanti altına aldığımız gibi, enerji geleceğini de yaptığımız yatırımlarla garanti altına alacağız. Şehrimizin bugününe ve yarınlarına hizmet edecek eserleri hızla kazandırıyoruz. Montaj çalışmalarına hız kazandırdığımız Karaman GES projemizi de inşallah yakın zamanda hayata geçirmeyi hedefliyoruz” ifadeleri kullanıldı.


Güncel 5.11.2022 09:07:15 0

İlginizi Çekebilir

1

Roche ile Sağlıkta Tanı Buluşmaları etkinliğinin üçüncüsü gerçekleştirildi

2

Mersin'de trafolardan bakır kablo çaldığı öne sürülen 2 şüpheli tutuklandı

3

Antalya'da bir işçiye işkence yaptıkları iddia edilen 4 sanığa hapis cezası

4

Tera Yatırım Teknoloji Holding'de üst düzey atama

5

Mersin'de rüzgarın etkisiyle devrilen ağaç seyir halindeki 3 araca zarar verdi

6

Huawei nova 14 Pro Türkiye pazarında ön satışa sunuldu

7

Sarp kayalarla çevrili Kapıkaya Kanyonu kışın da tırmanış tutkunlarını ağırlıyor

8

6. İstanbul Sanat Fuarı'nda 38 bin ziyaretçi 10 bin eserle buluştu

9

Akiş GYO kurumsal yönetim derecelendirme notunu yükseltti

10

Adana'da kaybolan zihinsel engelli aranıyor