4 kez ameliyat olmuştu, pes etmeyip ürettiği cihaz hastalara umut oldu

4 kez ameliyat olmuştu, pes etmeyip ürettiği cihaz hastalara umut oldu

4 kez ameliyat olmuştu, pes etmeyip ürettiği cihaz hastalara umut oldu

Basketbol oynarken parmağında yaşanan rahatsızlık nedeniyle dört kez ameliyat olan ama istediği sonuca ulaşamayan üniversitesi öğrencisinin arkadaşlarıyla ürettiği cihaz hem kendisine hem de diğer hastalara umut oldu.
Trakya Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ortopedik Protez ve Ortez öğrencisi Batuhan İrik, basketbol oynarken parmağında yaşanan rahatsızlığı nedeniyle dört kez ameliyat oldu. Ancak parmağını yeterince hareket ettirememesi ve acı nedeniyle zor günler yaşıyordu. Bölüm arkadaşlarıyla birlikte aldığı kararla hummalı çalışma gerçekleştiren İrik, parmağının hareket etmesini sağlayan bir cihaz üretti. Cihazı çalıştırdığında parmağını hareket ettirebilen İrik’in umutları yeniden yeşerdi.
Üretilen cihaz sayesinde sorunları bir bir ortadan kaldıran İrik, arkadaşlarıyla birlikte ürettikleri cihazın diğer hastalara da umut olabileceğini söyledi. Yapılacak çalışmalarla cihazın daha profesyonel hale getirilebileceğini ifade eden İrik, “Parmağım hareket etmediği için diğer parmağımı da etkilemeye başladı ve hareket kısıtlılığı görüldü. Bu cihazı 10 gündür kullanmama rağmen olumlu etkilerini gördüm” dedi.


Yurt Dünya 24.05.2022 16:04:20 0

İlginizi Çekebilir

1

Saimbeyli'de "Dünya İnsan Hakları Günü" programı düzenlendi

2

Bozyazı'da naat yazma ve okuma yarışması düzenlendi

3

Koçfinans 30 yaşında

4

Kepez Belediyesince emekli personele yönelik program düzenlendi

5

Salon Hokeyi Kadınlar Süper Lig maçları Alanya'da yapıldı

6

Arçelik çalışanları Perakende Günü'nde sahada tüketicilerle buluştu

7

Anamur ilçesinde 33 dairelik adliye lojmanı yapılacak

8

Antalya'da "Sürdürülebilirlik Akademisi" çalışmaları başladı

9

Isparta'da vücut bütünlüğü bozuk halde ölü bulunan çobanın uzuv araması sürüyor

10

Adana'da Seyhan Şehit Yavuz Öztürk Halk Eğitim Merkezi tanıtıldı