5 bin nüfuslu ilçede TOKİ’ye 3 bin ön başvuru yapıldı

5 bin nüfuslu ilçede TOKİ’ye 3 bin ön başvuru yapıldı

5 bin nüfuslu ilçede TOKİ’ye 3 bin ön başvuru yapıldı

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Kargı’ya yapılması planlanan 3. Etap TOKİ Konutları için açılan ön başvuruya şu ana kadar yaklaşık 3 bin kişi başvuru yaptı.
2021 Eylül ayında AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya tarafından müjdesi verilen Kargı 3. Etap TOKİ Konutları’na talep oldukça yoğun oldu. Milletvekili Oğuzhan Kaya 2021 Eylül ayında sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımla TOKİ Başkanı Ömer Bulut ile bir fotoğraf yayınlamış ve görüşmeler sonucunda Kargı’da 3 Etap TOKİ Konutlarının çalışmasının başladığını ifade etmişti.

Rekor başvuru yapıldı
Yapılacak konutlar için ön başvurular aylardır Kargı Belediyesi tarafından alınıyor. Kargı Belediyesi’ne şuana kadar 2 bin 900’ün üzerinde ön başvuru yapıldığı öğrenildi. Başvuruların bu kadar çok olmasının sebebinin ise ev almak isteyenlerin kuradaki şansını yükseltmek için ailesinden veya akrabalarından başka kişileri de yazdırdıkları için olduğunu belirten yetkililer, gerçek başvuru sayısının ise 500-600 civarında olduğu tahmin ediliyor.
Projeye ön başvuru sürecini tamamlanmasının ardından hemen başlanacağı öğrenilirken, kaç dairelik bir proje olacağı ise başvurulara göre netlik kazanacak.


Güncel 12.08.2022 19:10:57 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da itfaiye ekipleri AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

2

Isparta'da iki otomobilin çarpışması sonucu 3 kişi yaralandı

3

SDÜ'de hareket halindeki elektrikli araçlar için kablosuz şarj projesi tasarlandı

4

TRT Çukurova Bölge Müdürü Fatih Doğru AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Osmaniye’de asansör boşluğuna düşen Hürü Toklu hayatını kaybetti

6

Eskişehir’e atanan Vali Erdinç Yılmaz’a veda

7

Osmaniye merkezli kaçakçılık operasyonu: 5 tutuklama, 60 Milyon TL’lik malvarlığına el konuldu

8

Limak Holding'in "Yarını İnşa Etmek" paneli Davos'ta düzenlendi

9

Bu hafta yurtta Orta Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava etkili olacak

10

Antalya İl Emniyet Müdürü Zaimoğlu, "Basın Sohbetleri" programına katıldı