57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Gölgeler İçinde" filminin söyleşisi yapıldı

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali

57. Antalya Altın Portakal Film Festivali'nde "Gölgeler İçinde" filminin söyleşisi yapıldı

ANTALYA (AA) - 57. Antalya Altin Portakal Film Festivali kapsaminda gösterimi gerçeklestirilen "Gölgeler Içinde " adli yarisma filminin söylesisi yapildi.

Antalya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Kültür ve Turizm Bakanliginin katkilariyla düzenlenen festivalde dün gösterimi yapilan filmin söylesisine, yönetmen Erdem Tepegöz, yapimcilar Umut Özçorlu, Figen Ermek Özçorlu, uygulayici yapimci Tugba Akpinar, oyuncular Ahmet Melih Yilmaz ve Selin Kavak katildi.

Seyircilerin sorularini yanitlayan yönetmen Tepegöz, hikaye ve prodüksiyon açisindan zorlayici bir film olan eserine, küçük bir hikayeden basladigini söyledi.

Filmde kullanilan sosyal gerçekçi temalarin, belgesel yönetmenliginden geldigi için her zaman çok ilgisini çektigini anlatan Tepegöz, "Distopya ve bilim kurgu, 'Gölgeler Içinde' de ana amaç degil. Onlari, anlatmak istediklerimin bir araci olarak kullanmayi tercih ettim." dedi.

Tepegöz, filmin senaryosunu yazdiktan sonra mekan belirlemek için gittikleri Gürcistan'da, senaryoda yazan tüm detaylarin bulundugu fabrikayi gördüklerini, buna çok sasirdiklarini belirtti.

Filmde gösterilen fabrikanin halen faal sekilde, uzun yillardir çalisan bir manganez fabrikasi oldugunu, orada çalisan isçilerle de görüsmeler yaptiklarini dile getiren Tepegöz, "Bu film zaten burada geçiyor.' diyerek yolculuga çiktik." ifadesini kullandi.

- "Fabrikanin parçasi olduk"

Oyuncu Selin Kavak da Gürcistan'da çok farkli bir dünyayla karsilastiklarini belirterek, "Fabrikada çalisan sistemin çok çabuk bir sekilde parçasi olduk. Çok zor sartlarda setlerimiz vardi. Çok soguktu. Atil gibi görünen, yüzyillardir kimsenin girmedigini düsündügünüz ama aslinda 7 gün 24 saat çalisan fabrikada çekim yapmak çok kolay degildi. Benim için çok degisik bir deneyimdi." diye konustu.

Oyuncu Ahmet Melih Yilmaz da "Gölgeler Içinde"nin alisilagelmis bir film olmadigini, çekimlerin yapildigi fabrikaya alismalarinin uzun zaman aldigini kaydetti.



Yurt Dünya 7.10.2020 16:20:05 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da ahırda çıkan yangın söndürüldü

2

Adana'da bina girişindeki doğal gaz tesisatında çıkan yangın söndürüldü

3

Toroslar'da park ve yeşil alanlarda yenileme yapılıyor

4

Mersin'de girişimci kadın ürettiği kozmetik ürünleri ihraç ediyor

5

Mersin'deki "Tarım Kampüsü"nde yetiştirilen üzümler hasat edildi

6

Antalya'da bayram tatili yoğunluğu yaşanan Karavan Park'ta hareketlilik sürüyor

7

Su içerken bile zorlanan hasta 8 yıl sonra normal beslenmeye başladı

8

Serik'te direk ile park halindeki otomobillere çarpan aracın sürücüsü yaralandı

9

Serik'te oto boyacısında çıkan yangın hasara neden oldu

10

Umut Kervanı İnsani Yardım Vakfı, eşya desteğiyle evlenecek gençlerin yanında olacak