6 yıl önce çıkan yangın sonrası dikilen sarıçamlar yeniden alevlere teslim oldu

6 yıl önce çıkan yangın sonrası dikilen sarıçamlar yeniden alevlere teslim oldu

6 yıl önce çıkan yangın sonrası dikilen sarıçamlar yeniden alevlere teslim oldu

Trabzon’un Sürmene ilçesinde sarıçamları ile meşhur Çamburnu Tabiat Parkı’nda 6 yıl önce çıkan yangın sonrası dikilen sarıçamların bir bölümü bugün yeniden alevlere teslim oldu.
Dünyada Sarıçam Ormanları’nın deniz seviyesine inebildiği nadir alanlardan olan Sürmene ilçesindeki Çamburnu Tabiat Parkı’nda bugün akşam saatlerinde henüz belirlenemeyen nedenle örtü yangını çıktı. İhbarla bölgeye ulaşan itfaiye ve Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, yangını söndürmek için çalışma başlattı. Yangında 6 yıl önce çıkan orman yangını sonrası dikilen sarı çamlarının bir kısmı yeniden alevlere teslim olurken, ekipler uzun uğraşlar sonrası yangını kontrol altına aldı.
Çamburnu Tabiat Parkı’nda, 7 Ocak 2017’de çıkan yangında yaklaşık 25 hektar Sarıçam Ormanı zarar görmüş, yangının ardından bölgede Trabzon Orman Bölge Müdürlüğü tarafından dikimi yapılan yaklaşık 30 bin fidanla orman yangınının izleri silinmişti.


Yurt Dünya 12.03.2023 20:21:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da yanık kongreleri 31 ülkeden bilim insanlarını buluşturdu

2

Mersin'de adli olaylarda geçen yıla göre azalma yaşandı

3

Pozantı ilçesinde üreticilere makine, ekipman ve hayvancılık desteği verildi

4

Osmaniye’de göçmen kaçakçılığı operasyonu: 6 düzensiz göçmen yakalandı, organizatör tutuklandı

5

Sabancı Vakfı ve Adecco Türkiye genç kadınların istihdamı için işbirliği yaptı

6

Prof. Dr. Çiğdem Kağıtçıbaşı İnsan Gelişimi Araştırma Ödülü'nü Mine Egbatan kazandı

7

Kozan'da kan bağışçılarına fidan hediye edildi

8

Kahramanmaraş'ta kar yağışı etkili oldu

9

Anadolu Isuzu Özbekistan'da faaliyet gösteren SamAuto'nun yüzde 75,2'sini devraldı

10

Antalya'da bir kişi yeğenini öldürüp, iki kişiyi yaraladı