62 yaşındaki adam kıraathanede okumayı öğrendi

62 yaşındaki adam kıraathanede okumayı öğrendi

62 yaşındaki adam kıraathanede okumayı öğrendi

Bursa’nın İnegöl ilçesinde 62 yaşındaki yüzde 50 işitme ve görme engelli adam, her gün gittiği kıraathanede okumayı öğrendi.
İşitme ve görme engelli Yahya kahraman (62), Osmaniye mahallesinde faaliyet gösteren kıraathanede, işletme sahibi ve müşterilerin desteği ile okumayı öğrendi. Kitaplar ve gazeteler üzerinde yapılan eğitimde 5 ayda okumayı söktü. İşletme sahibi Abdullah Kaldırım’ın neredeyse her gün ilgilendiği Kahraman, gazeteler üzerindeki haber yazılarında alfabeyi öğrendi. Alfabeyi öğrenen Kahraman, kısa sürede okumayı söktü. Yakında ise yazmayı öğrenecek.
Açıklama yapan işletme sahibi Abdullah Kaldırım, "Yahya amcayı yıllardan beri tanıyorum. Tanıştığımızdan beri kahveye geliyor oturuyoruz konuşuyoruz sohbet ediyoruz okuma yazması olmadığı için okuma yazmasını geliştiriyoruz. işitme ve görme kısmen engelli zorda olsa bizi görüp söylediklerimizi duyabiliyor bunları geliştirmek için Yahya amcayla burada ilgileniyoruz konuşuyoruz sadece Yahya değil onun gibi bi rsürü kişi daha var burada. Bizim kütüphanemiz var burada kitap okumak isteyen veya gazete okumak isteyen güncel olayları takip etmek isteyenler oturuyorlar. Burası çok eski bir kahve İnegöl’ün çok eski kahvesi burayı alalı 20 sene oldu. 20 senedir buradayız insanları çok iyi tanıyoruz esnafı çok iyi tanıyoruz. Esnaf’a yönelik de hizmetlerimiz var. Okumanın yaşı yok." dedi.


Güncel 21.12.2021 10:06:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da 26 yıl kesinleşmiş hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı

2

Antalya Ticaret Borsası Başkanı Çandır, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

3

Antalya'da tarihi eser niteliğinde 3 kitap ve 18 obje ele geçirildi

4

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hacısüleyman, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

5

Adana'da adaptasyon yeteneği ve lif kalitesi yüksek yeni pamuk çeşidi geliştirildi

6

Antalya'da eşinden boşanan kişi 8 kurban kestirdi

7

Gelidonya Feneri denizcilere ışık olmayı sürdürüyor

8

Jandarmanın durdurduğu TIR’ın dorsesinden 1 milyon 600 bin makaron çıktı

9

Osmaniye Valisi Mehmet Fatih Serdengeçti görevine başladı

10

Antalya'da üreticiler seralarda zirai don nöbeti tutuyor