6,7 şiddetindeki Van depremi İnegöl’de canlandı

6,7 şiddetindeki Van depremi İnegöl’de canlandı

6,7 şiddetindeki Van depremi İnegöl’de canlandı

Daha öncede doğal afetlerle mücadele kapsamında oluşturduğu ‘193 Maddelik Doğal Afet Eylem Planı’ ile örnek bir çalışma sağlayan İnegöl Belediyesi, bu kez de deprem bilincini arttırmak hedefiyle Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Gezici Deprem Simülasyon Eğitim Tırı’nı İnegöl’e getirterek vatandaşlara bilgilendirme yaptı.
Doğal Afetlere karşı bilincin artmasında önemli çalışmalara imza atan İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, ilçe protokolü ile simülasyon tırında 6,7 şiddetindeki Van depremini yaşadı. Başkan Alper Taban simülasyon edilen deprem sarsıntısında ‘çök kapan tutun’ yöntemini uyguladı. Deprem simülasyon tırını ve alandaki sergiyi ziyaret eden İnegöl Belediye Başkanı Alper Taban, bu uygulamalarla daha farkında ve bilinçli bir toplum hedeflediklerini ifade etti. Başkan Alper Taban, "Biliyorsunuz Türkiye deprem kuşağında. Şehrimizde deprem fay hatlarının geçtiği bir bölgede. Bizler şehrimizde özellikle gönüllü arkadaşlarımızın ortaya koyduğu çabalar, belediyemizin, sivil toplum kuruluşlarımızın bu konudaki destekleri ve gayretleri ile AFAD’ın mihmandarlığında yürütülen çalışmalarla beraber, daha bilinçli daha farkında olsun ve deprem yaşandığında herkes ne yapacağını gayet iyi bilsin. Panikle yapılan hamlelerde daha fazla olumsuz sonuçların yaşandığını biliyor ve görüyoruz. Hedefimiz daha farkında ve bilinçli bir toplum, daha az hasarla bu süreci geçirmek. Onun için AFAD’a, İNDAK yönetim ve başkanımıza, gönüllülerimize yürekten teşekkür ediyorum. İnşallah hiç yaşanmasın ama bunu öğrenmek için de lütfen herkes harekete geçsin’’ ifadelerine yer verdi.


Güncel 13.03.2021 14:25:10 0

İlginizi Çekebilir

1

Osmaniye’de deprem sonrası 13 bin 573 bağımsız bölümün ihalesi yapıldı

2

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

3

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremlerden etkilenen Hatay, 2027'de tamamen yenilenmiş altyapıya kavuşacak

4

IC İçtaş İnşaat King Khalid Uluslararası Havalimanı terminallerinin yapımını tamamladı

5

Hatay'da minibüsle çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı

6

Beyaz örtü içinde Salda Gölü manzaralı kayak keyfi

7

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Deprem, vefat, tedavi zorluklarını sporla aştı, milli takımla gururlandı

8

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremde 14 sporcusunu kaybeden İstiklalspor, sahadaki başarısıyla kente umut oluyor

9

Kolon kanserinde düzenli tarama erken tanı için belirleyici rol oynuyor

10

6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ÜÇÜNCÜ YILI - Depremzede aşçı, kendisini hayata bağlayan AFAD arama kurtarma ekibiyle buluştu