74 GÜN SONRA “SOSYAL MESAFELİ, MASKELİ” İLK CUMA NAMAZI KILINDI

74 GÜN SONRA “SOSYAL MESAFELİ,  MASKELİ” İLK CUMA NAMAZI KILINDI

Tüm yurtta olduğu gibi Osmaniye’de de vatandaşlar, aylar sonra açılan camilerde sosyal mesafe kuralına uyarak cuma namazı kılmanın sevincini yaşadılar. Sevgiliye kavuşmanın heyecanı ile uzak kaldıkları camilere gelen vatandaşların uzun bir aradan sonra yeniden Cuma namazı heyecanı ile duygusal anlar yaşaması da dikkati çekti.

Korona virüs salgını tedbirleri kapsamında, 16 Mart'tan bu yana cemaatle namaza ara verilen camilerimiz, 74 gün sonra cuma namazıyla birlikte tekrar ibadete açıldı.

Cemaatle ibadet yapılmasına verilen aranın ardından Osmaniye’de ilk Cuma Namazı, İl Müftülüğünce belirlenen 51 Cami, 4 açık alanın yanı sıra belde ve köylerde tedbirlere riayet edilerek kılındı.

Cuma namazı kılmak için cami ve açık alanlara gelen vatandaşlarımız namazlarını maske takarak, kendi seccadelerini evlerinden getirerek ve sosyal mesafe kuralına uyarak kıldılar.

Hatırlanacağı üzere, Korona virüs tedbirleri kapsamında 16 Mart 2020 tarihinde Türkiye’deki tüm camiler ibadet hizmetine kapatılmıştı. Normalleşme süreci kapsamında 29 Mayıs 2020 Cuma günü tekrar açılan camilerde vatandaşlar, maskelerini takarak sosyal mesafe kuralına uyup namazlarını eda etti.

Büyük bir özlemle aylar sonra camiye gelen vatandaşlar, sosyal mesafeli ve maskeli de olsa Cuma namazı kılmanın kendilerini çok mutlu ettiğini belirterek bundan sonra da kurallara uyarak namazlarını eda edeceklerini söylediler.

ŞÜKÜR KURBANLARI KESİLDİ

Korona virüsü salgını nedeniyle ibadetlere ara verilen camilerimizin yeniden ibadete açılması dolayısıyla, İl Müftülüğü ve TDV Osmaniye Şubesi tarafından; Envar-ül Hamit ve Zafer camiinde Cuma namazı öncesi Şükür Kurbanları kesildi.

Envarül Hamiit Camiinde yapılan programa Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun da katıldı. Kesilen şükür kurbanı sonrası İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu tarafından dua yapıldı.

…VE CAMİLER DAR GELDİ

Osmaniye’de bütün camilerde olduğu gibi tarihi Enver-ül Hamit(Büyük Cami)’sinde de aşırı yoğunluk nedeniyle büyük bir izdiham yaşandı. Cami avlusuna sosyal mesafe nedeniyle sığmayan vatandaşlar, Çınarlı kahve altında ve yolu kapatarak Cuma namazı kıldılar.Bu arada Alparslan Zaimoğlu isimli esnafta namaz öncesi maskesi olmayanlara maske dağıtarak örnek bir davranış sergiledi. Hocanın farz namazından sonra “Muhterem cemaat, namazın son sünneti de evlerinizde veya iş yerlerinizde kılabilirsiniz uyarısı ile vatandaşlar camiden ayrıldılar.

Haber: Hasan KILIÇ - OSMANİYE



Osmaniye 29.05.2020 16:58:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Özdokur, Başkan Yardımcısı Oldu

2

Karalar'dan Olcar'a Ziyaret

3

Cevdetiye MHP Belde Başkanı İstifa Etti

4

Osmaniye’de Toplu Taşıma Araçlarında Klima Ve Genel Temizlik Denetimi

5

Osmaniye'de uyuşturucuyla yakalanan zanlı tutuklandı.

6

Osmaniye’de otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

7

Osmaniye'de toz taşınımı etkili oluyor

8

Osmaniye'de "KVKK Okulda Projesi" etkinliği düzenlendi

9

Osmaniye'de yakalanan terör örgütü PKK/YPG şüphelisi tutuklandı

10

Osmaniye'de yangın söndürme dronu düştü