75 yıl sonra içme suyuyla tanıştılar

75 yıl sonra içme suyuyla tanıştılar

75 yıl sonra içme suyuyla tanıştılar

Antalya’nın Kumluca ilçesinde bulunan İncircik Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların 75 yıllık içme suyu hasreti Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmalarla sona erdi. Bugüne kadar içme suyu şebekesi bulunmayan Ovacık halkı döşenen içme suyu şebekesi sayesinde kuyu suyundan kurtulup musluk suyuna kavuşmanın sevincini yaşadı.
Kumluca’da bulunan İncircik Mahallesi Ovacık mevkiindeki vatandaşların su çilesini bitirmek için Antalya Büyükşehir Belediyesi ASAT Genel Müdürlüğü bölgeye yeni bir hat çekerek içme suyu ulaştırdı. Döşenen 600 metrelik boru hattı sayesinde ömürleri boyunca evlerinde hiç musluk suyu kullanamamış olan vatandaşlar sağlıklı ve temiz suya kavuştu.

75 yıl sonra içme suyuna kavuştular
Evlerine kadar gelen içme suyunun sevincini yaşayan ve duydukları memnuniyeti ifade eden İncircik Mahallesi Muhtarı Galip Karakuş, “Babam 75 yıldır su görmedi, kurtlu kuyu suyu içiyorduk. Temiz suya kavuştuk” şeklinde konuştu.


Güncel 27.05.2020 11:30:53 0
Anahtar Kelimeler: 75 yıl sonra içme suyuyla tanıştılar

İlginizi Çekebilir

1

AA Genel Müdür Yardımcısı Peru'dan sporseverlere "1920 Koşusu" daveti

2

Burdur İtfaiye Müdürlüğüne 2 bin 950 yeni araç ve ekipman kazandırıldı

3

Kahramanmaraş'ta kaçakçılık operasyonunda 2 zanlı gözaltına alındı

4

Cognera CTO'su Yetiş, global yapay zeka topluluğuna katıldı

5

ABD ile İsrail'in İran'a yönelik saldırıları Kahramanmaraş'ta protesto edildi

6

Kordsa, JEC World 2026'da pazara sunduğu çözümlerini sergiledi

7

Siber güvenlik uzmanından numara kopyalama dolandırıcılığına karşı uyarı

8

Zafer Partisi Alanya İlçe Başkanı Arıkan, son yolculuğuna uğurlandı

9

Akkuyu NGS'nin dördüncü güç ünitesinde reaktör şaftının kritik yapısal bileşeni monte edildi

10

Hatay'da şehit mezarlarında bakım ve onarım çalışması yapıldı