95 yıllık orijinal "Nutuk" 10 Kasım'da Antalya'da sergilenecek

95 yıllık orijinal

95 yıllık orijinal "Nutuk" 10 Kasım'da Antalya'da sergilenecek

ANTALYA - Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Osmanlıca kaleme aldığı 1927 yılına ait orijinal baskı "Nutuk" ile Sakarya ve 1. İnönü muharebelerinin orijinal savaş haritası, 10 Kasım'da, saat 9'u 5 geçe Antalya'daki Cemil Meriç Kütüphanesi'nde sergilenmeye başlanacak.

Kepez Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, eski Dokuma Fabrikası'na enerji sağlayan trafo binası dönüştürülerek oluşturulan Cemil Meriç Kütüphanesi, çok kıymetli eserlere ev sahipliği yapacak.

Atatürk'ün ebediyete irtihalinin 83. yılında, büyük önderin Osmanlıca kaleme aldığı 95 yıllık orijinal baskı "Nutuk" kitabı, saat 9'u 5 geçe ziyarete açılacak. "Nutuk"un ilk sayfasında "Gazi Mustafa Kemal" yazılı İslam'ın ilk yazı çeşidi olarak tanımlanan kûfi tarzda estetik bir matbu hat bulunuyor.

Kütüphanede ayrıca 100 yıllık Sakarya Meydan Muharebesi ve 1. İnönü Muharebesi'nin orijinal savaş haritaları da ziyaretçilerle buluşturulacak. "Sakarya Muharebesi 30-31 Ağustos 1337'de (1921) Tarafeyn (tarafların) Vaziyetleri", "Sakarya Muharebesi 11 Aralık 1337 (1921) Vaziyeti", "Sakarya Muharebesi 24 Ağustos 1337(1921) Tarafeyn (tarafların) Vaziyetleri" başlıklarıyla yer alan savaş haritalarında, Türk ordusu ve Yunan kuvvetlerinin durumları gösteriliyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 10 Kasım'da Cumhuriyet'in en önemli eserini Cemil Meriç Kütüphanesi'nde sergileyeceklerini ifade etti.

Vefatının yıl dönümünde Cumhuriyet'in kurucusu Atatürk'ü bir kez daha rahmet ve şükranla yad ettiğini vurgulayan Tütüncü, sergilenecek "Nutuk" savaş haritalarının ilgi çekeceğine inandıklarını kaydetti.



Bölgeden 9.11.2021 15:41:03 0

İlginizi Çekebilir

1

Yüreğir Devlet Hastanesi GES projesiyle enerji giderlerinde yaklaşık yüzde 25 tasarruf sağlıyor

2

Muhtarın devlet desteğiyle kurduğu zeytinyağı üretim tesisi mahallelinin geçim kaynağı oldu

3

Atılım Üniversitesi "Ankara Turizmi" paneline ev sahipliği yaptı

4

Çatlak seramik kap ve kupalar bakteri üretme riski taşıyor

5

Japonya'nın Ankara Büyükelçisi Tamura Kahramanmaraş'ta ziyaretlerde bulundu

6

7. Uluslararası Mersin Maratonu başladı

7

Adana'da "4. Astronomi Gecesi" düzenlendi

8

Adana'da kamyona çarpan otomobildeki 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

9

Adana'da park halindeki otomobilde yaşanan patlamada 1 kişi öldü

10

Topçu Yüzbaşı Mustafa Ertuğrul Aker Kemer'de anıldı