TURHAN GÜLTEKİN'İN ADI KIRŞEHİR KAMAN'DA BİR SOKAĞA VERİLDİ

 TURHAN GÜLTEKİN

            Dörtyol'un eğitim duayenlerinden emekli eğitimci Turhan Gültekin'in adı Kırşehir'in Kaman İlçesinde, Belediye Meclisinin oy birliği ile Okullar Caddesine verildi.

            Kırşehir İli Kaman İlçesi Ak Partili Belediye Başkanı Necati Çolak meclisin oy birliği ile aldığı karar sonrasında Turhan Gültekin'e meclis kararını bildiren bir mektup gönderdi.

            Turhan Gültekin'in talebesi olan Kaman Belediye Başkanı Necati Çolak mektubunda; "İnsanlar, her yaşta doğası gereği öğrenme çabası ile büyür. İnsanların hayatı öğrendiği en iyi yerlerden biriside okuldur. Okul, öğrencilerin ikinci ailesi, öğretmenler ise ikinci anne ve babasıdır. Öğretmenlik girilen derslerle sınırlandırılamayan önemli bir hayat mesleğidir. Kendinden evvel başkaları için yaşamak yalnızca onlara özgü bir düşüncedir. Sabır, sadakat ve zaman gereklidir. İşini evine taşıyan, mesleği bir yaşam tarzı haline gelmiş görevlerden birisidir. Sadece okuma, yazma, bilgi öğretmekle görevli olduğunuz halde, yine de büyük bir özveri ile bizlerin her türlü sorunları ile yakından ilgilendiniz. Hepimize hayatın sözlük anlamı dışında bir anlam taşıdığını öğrettiniz. Bizleri geleceğin ışıkları olarak yetiştirdiniz. Bize “Vatanın, Milletin" her şeyden üstün olduğunu "Dinin, Namusun" her zaman her şeye rağmen korunması gereken bir hazine olduğunu anlattınız; "Dostluğun, Kardeşliğin" önemini “Saygının ve Kalp Kırmamanın” ne kadar güzel olduğunu öğrettiniz. Bizi güzeli huylu, topluma yararlı bireyler olarak yetiştirme ümidi ile bugünlere getirdiniz. Belki emeklerinizin karşılığını aldınız, belki alamadınız ama siz görevinizi yerine getirdiniz.

            İlçemizde görev yaptığınız süre içerisinde Atatürk İlke ve İnkılaplarına bağlı ,Vatansever gençlerin yetişmesi için gösterdiğiniz gayret ve çabadan dolayı teşekkür eder; isminizin sonsuza denk unutulmaması ümidiyle ilçemiz Gaffar Mahallesi Okullar Caddesi'nin Gölboğazı-1 Cadde'den başlayıp, Lokman AVŞAR caddesi arasında biten kısmına öğretmen Turhan GÜLTEKİN sokağı ismi verilmişti. Konuya ilişkin meclis kararı yazımız ekindedir. Sevgi ve Saygılarımla" dedi.

Haber: Sedat İSKENDEROĞLU – Dörtyol

 

           

 



Bölgeden 31.12.2019 17:25:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

2

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

3

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

4

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

5

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

6

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

7

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

8

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor

9

Rektör Bakan'dan 23 Nisan Mesajı

10

Adana'da uçuruma yuvarlanıp yanan minibüsteki 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı