AA'dan "Atatürk'ten Erdoğan'a Cumhurbaşkanlarımız" albümü

AA

AA'dan "Atatürk'ten Erdoğan'a Cumhurbaşkanlarımız" albümü

ANKARA (AA) - Anadolu Ajansi kurulusunun 100. yilina özel bir çalismayla Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ten Recep Tayyip Erdogan'a kadar Türkiye'nin bütün Cumhurbaskanlarina iliskin seçki fotograflardan olusan albüm hazirladi.

"Atatürk'ten Erdogan'a Cumhurbaskanlarimiz" albümüyle, kuruldugu 6 Nisan 1920'den bugüne Türkiye Cumhuriyeti'nin adeta hafizasi olan AA'nin hem elde ettigi birikimlerin hayata geçirilmesi hem de tarihe not düsülmesi amaçlandi.

Içerik seçkisi ve özel baskisiyla nadide eser olan ve Türkiye'de ilk olma özelligi tasiyan albümde, Cumhurbaskanlarinin devlet baskanlariyla bulusmalarinin, yurt içi ve yurt disi gezilerinin yani sira sivil hayatlarindan fotograflari da yer aldi.

Albüm ilk olarak, 100. kurulus yili dolayisiyla AA Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Senol Kazanci baskanligindaki heyeti kabulünde, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan'a takdim edilirken, albümü inceleyen Erdogan, çalismaya yönelik begenisini ifade etti.

- "Cumhurbaskanlari ve dönemin önemli olaylari AA tarafindan yakindan takip edildi"

Albümün giris bölümünde, Kurtulus Mücadelesi ve TBMM'nin kurulmasinin ardindan Cumhuriyet'in ilani ile Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Cumhurbaskani seçilmesine yer verildi. Ayni bölümde, Atatürk'ün ardindan göreve gelen Cumhurbaskanlarinin seçilmeleri ve görev yaptiklari dönemlere iliskin bilgiler yer aldi.

Kitabin önsözü, AA Yönetim Kurulu Baskani ve Genel Müdürü Senol Kazanci tarafindan kaleme alindi.

Ajansin, kuruldugu 6 Nisan 1920'den bugüne kadar Türkiye Cumhuriyeti'nin adeta hafizasi olduguna isaret eden Kazanci, Cumhuriyet'in kuruldugu ve Mustafa Kemal Atatürk'ün ilk Cumhurbaskani seçildigi günden bu yana Cumhurbaskanlari ve dönemin önemli olaylarinin AA tarafindan yakindan takip edildigini belirtti.

Anadolu'da baslayan Kurtulus Mücadelesi'ni ulusal ve uluslararasi topluma dogru ve hizli sekilde ulastirmak amaciyla kurulan AA'nin, yillar içerisinde insan kaynagini, ulusal ve uluslararasi yapilanmasini, teknolojik altyapisini, yayin dillerini gelistirerek ve büyüterek küresel görünüme sahip bir haber ajansina dönüstügünü vurgulayan Kazanci, sunlari kaydetti:

"100'üncü yilina giren milli kurulusumuz, bir asirdir yüklendigi görevi ve biriktirdigi tarihi tecrübeyi kayda geçirmek için bir dizi çalismada bulundu. Bu çalismalardan 'Atatürk'ten Erdogan'a Cumhurbaskanlarimiz' fotograf kitabiyla hem elde ettigi birikimleri hayata geçirmeyi hem de tarihe not düsmeyi amaçladi.

Atatürk'ten Erdogan'a kadar bütün Cumhurbaskanlarimizi yakindan takip eden AA, 100 yillik bir Cumhurbaskanligi hafizasina da sahip.

Elinizdeki kitap, Cumhurbaskanlarimizin devlet baskanlariyla bulusmalarinin, yurt içi ve yurt disi gezilerinin yani sira sivil hayatlarindan fotograflarini da içeriyor.

Bu çalismanin ortaya çikmasinda emegi geçen arkadaslarima ve arsivlerinden yararlanmamiza izin veren kurumlarimiza tesekkür ediyorum."



Yurt Dünya 13.08.2020 16:43:33 0

İlginizi Çekebilir

1

Tarihi Şehzade Korkut Camisi'nin halıları Demirci'de dokundu

2

Antalya'da firari 1 hükümlü yakalandı

3

Adana'da uyuşturucu operasyonunda 4 şüpheli yakalandı

4

"Kahramanmaraş Uluslararası Geleneksel Ağustos Fuarı" açıldı

5

Kahramanmaraş'ta yaban hayvanlarına ait boynuz ve kafatasları ele geçirildi

6

Adana'da arkadaşını öldüren zanlı, 26 yıl önce de cinayet işlemiş

7

Antalya açıklarında denizde rahatsızlanan kişiye tıbbi tahliye

8

Antalya'da uyuşturucu operasyonunda yakalanan 2 şüpheli tutuklandı

9

Antalya'da aranan 3 kişi yakalandı

10

Alanya'da sahipli köpeğin saldırısına uğrayan Kazakistan uyruklu çocuk yaralandı