AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Varhelyi: "Türkiye, Avrupa Birliği için önemli bir ortak olmaya devam etmektedir”

AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Varhelyi:

AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Varhelyi: "Türkiye, Avrupa Birliği için önemli bir ortak olmaya devam etmektedir”

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Olivier Varhelyi, "Türkiye, Avrupa Birliği için önemli bir ortak olmaya devam etmektedir. Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki diyaloğu kolaylaştırdı ve tahıl ihracatına ilişkin anlaşmada kilit rol oynadı" dedi.

Avrupa Birliği (AB) 2022 yılı Komşuluk ve Genişleme Paketini kabul etti. AB’nin her yıl düzenli olarak hazırladığı ve komşular ile ilişkilerin yanında adaylık ve üyelik müzakereleri yürüten ülkelere dair görüşleri içeren Komşuluk ve Genişleme Paketinin 2022 sunumunda Batı Balkanlar ve Türkiye konusunda AB Komisyonu’nun değerlendirmeleri yer aldı. Bosna Hersek için adaylık statüsünün tavsiye edilen pakete ilişkin açıklama yapan AB Komisyonu Komşuluk ve Genişleme Komiseri Oliver Varhelyi, AB’nin Türkiye ile ilişkilerde yaşanan olumsuzluklara rağmen Türkiye’nin gerek AB gerekse bölgesel barış için çok önemli bir ülke olduğunu belirtti.

"Türkiye, Avrupa Birliği için önemli bir ortak olmaya devam etmektedir”
Avrupa Parlamentosu üyelerine hitaben yaptığı konuşmada Varhelyi, "Türkiye, göç, terörle mücadele, ekonomi, ticaret, enerji, gıda güvenliği ve ulaşım gibi temel ortak çıkar alanlarında Avrupa Birliği için önemli bir ortak olmaya devam etmektedir” dedi. AB ve Türkiye arasında yakın bir iş birliği olduğunu söyleyen Varhelyi, “Bu alanlarda üst düzey diyaloglar ve Türkiye’nin yoğun katılımı devam etti’’ ifadelerini kullandı. Türkiye’nin Rusya-Ukrayna Savaşı sürecinde oynadığı yapıcı ve başarılı role atıfta bulunan Varhelyi, "Türkiye, Rusya ile Ukrayna arasındaki diyaloğu kolaylaştırdı ve tahıl ihracatına ilişkin anlaşmada kilit rol oynadı" dedi.

AB’nin her yıl sunduğu ve genel değerlendirmeleri içeren Komşuluk ve Genişleme Paketinin herhangi bir hukuki yaptırımı bulunmuyor. Aday ve üyelik müzakereleri yürüten ülkeler hakkında AB’nin görüş ve önerilerini içeriyor.


Güncel 12.10.2022 19:57:57 0

İlginizi Çekebilir

1

TÜBİTAK Araştırma Projeleri Adana Bölge Yarışması Sergisi açıldı

2

Çocuklar Akkuyu NGS'yi gezerek, nükleer enerji hakkında bilgilendirildi

3

Antalya'da denizde mahsur kalan genç, insansız cankurtaran ile kurtarıldı

4

Antalya'da "Yapay Zeka ve Oyun Teknolojileri Programı" düzenlendi

5

Yeni Renault Captur'un dünya lansmanı gerçekleştirildi

6

Türk Telekom'dan çevreci veri merkezi çözümleri

7

Arçelik Genel Müdürü Can Dinçer: "Antalya ve çevresi, yenilenebilir enerji dönüşümünde öne çıkacak"

8

Hava savunma sistemleri 2024'te vatanı uçtan uca koruyacak

9

Adanalı öğrenciler otonom su altı aracı "ALESTA" ile Singapur'da yarışacak

10

e-ATA, Türkiye'de ilk kez Gaziantep'te test edildi