AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, Adana'da PIKTES kapsamındaki okulu ziyaret etti

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, Adana

AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Meyer-Landrut, Adana'da PIKTES kapsamındaki okulu ziyaret etti

ADANA (AA) - Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Suriyeli Çocukların Türk Eğitim Sistemine Entegrasyonunun Desteklenmesi Projesi (PIKTES) kapsamındaki bir okula ziyarette bulundu.

Büyükelçi Meyer-Landrut, Yüreğir ilçesi Yavuzlar Mahallesi'nde bulunan Albay İbrahim Karaoğlanoğlu İlkokulunu ziyaret ederek Okul Müdürü Aydın Kaynarpunar'dan bilgi aldı.

Müzik, resim sınıflarını gezen Meyer-Landrut, PIKTES çerçevesinde Türkiye genelinde Suriyeli öğrenciler tarafından yapılan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı konulu resimlerin yer aldığı sergiyi gezdi.

Resim ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeler veren Meyer-Landrut, daha sonra öğretmenlerle okulun konferans salonunda bir araya gelerek yaptıkları çalışmalar dolasıyla teşekkür etti.

Kaynarpunar da 34 derslikli okulda 193 yabancı uyruklu, 421 Türk öğrencinin eğitim gördüğünü ve 2 de uyum sınıfları olduğunu söyledi.



Bölgeden 22.04.2021 13:02:43 0

İlginizi Çekebilir

1

Medipol Sağlık Grubu'ndan "Ramazan ve Sağlık" paneli

2

Türk un sanayisi küresel gücünü ihracatta 3 milyon tona ulaşarak büyütmeyi hedefliyor

3

Adana'da eski ÇÜ Rektörlüğü Özel Kalem Müdürü Meral Kara Delen mezarı başında anıldı

4

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 5 kişi yakalandı

5

Alanya'da kaçak tütün operasyonu düzenlendi

6

Adana Orman Bölge Müdürlüğü yöneticilerine etkili iletişim ve liderlik eğitimi verildi

7

Red Bull sporcusu Costa, hareket halindeki trene iniş yapıp yeniden havalandı

8

Garanti BBVA'dan UNO'nun enerji verimli üretim yatırımına 13 milyon avro finansman

9

Zorluteks "ORBIT" projesiyle AB destekli "Horizon Europe Programı"na 3. kez kabul edildi

10

Mersin'de orman sınırlarındaki kaçak yapıların yıkımına başlandı