ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin Katar’da

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin Katar’da

ABD Dışişleri Bakanı Blinken ve Savunma Bakanı Austin Katar’da

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı LIyod Austin, Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesinin ardından Afganistan krizini görüşmek üzere Katar’ın başkenti Doha’ya geldi.
ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin, Taliban’ın Afganistan’da kontrolü ele geçirmesinin ardından Katarlı yetkililer ile Afganistan krizini görüşmek üzere Katar’ın başkenti Doha’ya geldi. ABD’nin Doha Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamada, Blinken’in iki gün sürecek ilk Katar ziyaretinde Katarlı yetkililer ile bir araya geleceği belirtildi.

Blinken ve Austin, Katar Emiri Al Sani ile görüştü
Katar Emirlik Divanı tarafından yapılan açıklamada ise, Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani’nin başkent Doha’daki İnci Sarayı’nda Blinken ve Austin’i bu akşam kabul ettiği aktarıldı. Görüşmede başta Afganistan’daki gelişmeler ve Afganistan’da güvenlik ve istikrarın artırılmasına yönelik çabalar olmak üzere en önemli bölgesel ve uluslararası gelişmelerin ele alındığı ifade edildi. Görüşme sırasında Blinken ve Austin, Katar’ın Afganistan’daki tahliyelerdeki rolü ve barış sürecine verdiği destek için Katar Emiri Al Sani’ye ABD Başkanı Joe Biden’ın teşekkürlerini ilettiği aktarıldı.


Güncel 6.09.2021 23:13:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta iş yeri deposunda çıkan yangın söndürüldü

2

ASKON Antalya Şube Başkanı Kacar, planlanan yeni gümrük kapısının ihracata katkısını değerlendirdi

3

Onikişubat Belediyespor Erkek Voleybol Takımı'nın hedefi Efeler Ligi'nde kalıcı olmak

4

"Endometriozis" birçok sağlık sorununa yol açabiliyor

5

Yapı Kredi Faktoring'e Global Banking & Finance Awards 2026'dan iki ödül

6

Mersin'de Ramazan Bayramı öncesi fahiş fiyat artışlarına karşı denetim yapıldı

7

Otokoç şubeleri Tofaş Başarı ve Kıdem Ödülleri'nde dereceye girdi

8

Muratpaşa'da "Turunç Masa"ya şubatta 13 bin 448 başvuru yapıldı

9

"Minik 112" projesiyle çocuklar, acil sağlık hizmetlerinin önemini öğreniyor

10

MHP Kepez İlçe Başkanlığının iftar programına 1500 kişi katıldı