AB’den göç ve iltica için yeni kurallar

AB’den göç ve iltica için yeni kurallar

AB’den göç ve iltica için yeni kurallar

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulunda yapılan oylamada, Avrupa Birliği (AB) üye ülkeleri arasında yeni göç ve iltica kurallarını değiştirecek paket onaylandı.
AB üye ülkeleri üzerinde artan göç baskısı ve bazı üye ülkelerin talebi üzerine Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda AB’nin göç ve iltica kurallarını değiştirecek paket onaylandı. Pakete göre, AB üye ülkeleri kendi aralarında yeni göç ve iltica kuralları benimseyecek ve üye ülkeler arasında acil durumlarda zorunlu dayanışma yapılacak. Onaylanan yeni kurallarda, düzensiz göçmenlerin geri dönüşünü hızlandırılması ve AB ülkelerine seyahat edilmesini engellemeye yönelik tedbirler yer alıyor.
AP tarafından yapılan açıklamada, söz konusu kuralların bir AB üye devletinin giriş koşullarını karşılamayan kişiler için AB sınırlarında uygulanacağı aktarılarak, tanımlama, parmak izi alma, güvenlik kontrolleri, ön sağlık ve güvenlik açığı değerlendirmeleri yapılacağı ifade edildi.

Göç baskısı altındaki ülkeye destek olunacak
Yoğun göç baskısı altındaki ülkelere diğer AB ülkelerinin yardım edeceği belirtilen açıklamada, iltica başvurusunun işlenmesinde üye devletlerin sorumluluklarını belirlemek için gelişmiş kriterler ile sorumluluğun adil bir şekilde paylaşılmasını sağlanacağı, denizde arama-kurtarma operasyonlarını takip etmek de dahil olmak üzere göç baskısı yaşayan ülkelere yardımcı olmak için bağlayıcı bir dayanışma mekanizması olacağı ifade edildi.
Üçüncü ülke vatandaşlarının ani kitlesel gelişlerinin belirli bir üye devlette bir kriz durumuna yol açması halinde diğer üye ülkelerin, mültecilerin bir kısmını kendi ülkelerinde ağırlayacak ve göç baskısı altındaki ülkeye destek sağlayacak.
AP Genel Kurulunda ayrıca, AB ülkelerinde 3 yıllık yasal ikametten sonra uzun vadeli izinlerin verilmesinin hızlandırılması ve geçici koruma statüsünden yararlanan kişilerin entegre olmasını da öngören kararda onaylandı. Kararda, “AB’de uzun süreli ikamet edenler, ek çalışma kısıtlamaları olmaksızın başka bir AB ülkesine taşınabilecek ve bakmakla yükümlü oldukları çocuklarına otomatik olarak aynı statü verilecek” denildi.


Politika 20.04.2023 19:59:29 0
Anahtar Kelimeler: ab’den göç ve iltica için yeni kurallar

İlginizi Çekebilir

1

Mersin'de "Tam Ölçekli Radyasyon Acil Durum Tatbikatı" yapıldı

2

Mersin'de çalıştığı iş yerine "yağma" süsü veren personel ve 2 şüpheliye gözaltı

3

Akseki'nin 5 Yıllık Yerel Kalkınma Stratejisi IPARD LEADER programından onay aldı

4

Antalya Sağlık Müdürlüğü tarafından düzenlenen futbol turnuvasında Antalya Sağlıkspor birinci oldu

5

Mersin'de iki otomobilin çarpıştığı kazada 2 kişi yaralandı

6

Sudan'a çadır ulaştıracak ikinci yardım gemisi Mersin'den yola çıktı

7

Isparta'da 22 yıl 9 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

8

Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Çalışkan, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

9

Tokat'ta kalp krizi geçirerek hayatını kaybeden askerin cenazesi Isparta'da defnedildi

10

Huawei Cloud IDC'nin Türkiye değerlendirme raporunda "Lider" konumunda