Adalet Alanı Mesleki Tanıtım Seminerleri Devam Ediyor

Adalet Alanı Mesleki Tanıtım Seminerleri Devam Ediyor

Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Alanı öğrencilerine yönelik Mesleki tanıtım etkinlikleri devam ediyor.

Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Adalet Alanı öğrencilerine yönelik Mesleki tanıtım etkinlikleri devam ediyor. 

Egitim öğretim yılı içerisinde alan öğretmenlerince bir dizi etkinlik ve seminerler düzenlenerek adalet alanı zabıt katipliği dalı öğrencilerinin mesleki gelişimlerine destek olmaya devam ediliyor. 

Bu kapsamda Osmaniye Adliyesi Adalet Komisyonu ve 2. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Ferhat KARAKUŞ Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret etti.

Alan öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat KARAKUŞ öğrencilerle beraber olmaktan ve bir nebze de olsa onlara katkı sağlamaktan dolayı mutlu olduğunu ifade etti.

Adalet Alan Şefi A.Hakan ANACIK, adalet alanı ile ilgili genel bir bilgi verdi ve  alan öğrencilerimizin ilk üç sene teorik olarak alan ile ilgili eğitim aldıklarını ve son senelerinde haftanın üç günü çoğunluğu Osmaniye Adliyesinde olmak üzere hukuk bürolarında İşletmelerde Mesleki Eğitimlerini tamamladıklarını, alan öğrencilerinin temel hukuk bilgisinin yanında kalem hizmetleri başta olmak üzere hukuki manada yeterli bir seviyeye gelerek mezun olduklarını ifade etti. 

Mesleki tanıtım etkinlikleri kapsamında yerel yönetim temsilcileri, Osmaniye Barosuna kayıtlı avukatlar ve mezun olan şuan mesleğe başlamış zabıt katipliği yapan öğrencileri ile de tanıtım seminerleri yapıldığını, beceri eğitimi öncesinde öğrencileri ile Osmaniye Adliyesinde duruşma izleme etkinlikleri yapıldığını ifade etti. 

 Alan Şefi A. Hakan ANACIK İşletmelerde Mesleki Eğitimi kapsamında Osmaniye Adliyesi ile yedi yıldır birlikte çalışmaktan onur duyduğunu, Osmaniye Adliyesi olarak öğrencilerimizi kendi personeli gibi görerek uygulamalı eğitimlerine vermiş oldukları destek ve göstermiş oldukları ilgiden dolayı Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat KARAKUŞ'a ve Yazı İşleri Müdürü İbrahim AYDOĞAN'a Okul Müdürü, alan öğretmenleri ve en önemlisi alan öğrencileri adına teşekkür etti.

İlk olarak alan öğrencileri tarafından yapilan temsili duruşma izlendi ve sonrasında  Adalet Komisyonu Başkanı Ferhat KARAKUŞ ve Yazı İşleri Müdürü İbrahim AYDOĞAN tarafından öğrencilere adli yargı sistemi ve komisyon iş ve işlemleri hakkında seminer verildi. Seminerin son aşamasında öğrenciler soru cevap bölümünde merak ettikleri konularda misafirlere sorular sorarak bilgi aldı. 

Okul Müdürü Sibel ALTUN ise adalet alanı öğrencilerinin mesleki gelişimine verdikleri destek ve iş yoğunluğuna rağmen böyle bir programa katılarak kendilerini onurlandırdığı için Adalet Komisyonu Başkanına ayrıca teşekkür etti. 

Program sonunda Okul Müdürü tarafından Adalet Komisyonu Başkanı ve Yazı İşleri Müdürüne plaket takdimi gerçekleştirildi.



Osmaniye 7.06.2024 16:45:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Müteahhitler Birliği'nden Önemli Çağrı

2

Osmaniye'de temel kazısında bulunan Roma dönemi mozaikleri gün yüzüne çıkarılıyor

3

Osmaniye'de jandarma ekipleri orman yangınlarına karşı denetimlerini sürdürüyor

4

Osmaniye Ak Parti'nin Yeni Başkanı Binboğa Oldu

5

Osmaniye'de jandarma ekipleri orman yangınlarına karşı denetimlerini sürdürüyor

6

Kadirli'de 15 şüpheli tutuklandı

7

Osmaniyeli yargıçların yeni tayin yerleri belli oldu

8

Ak Parti Genel Merkezi 3 kişiyi Ankara'ya çağırdı

9

Osmaniye’de eve giren yılan korkuttu

10

Enerjisa görevlisi kaza kurbanı oldu