Adana "Bütünsel kent kimliklendirme projesi" tamamlandı

Adana

Adana "Bütünsel kent kimliklendirme projesi" tamamlandı

ADANA (AA) - Adana'nin tüm degerleriyle birlikte bir bütün olarak ele alinarak, kentin turizm varliklarinin tanitilmasi ve markasinin güçlendirilmesi amaciyla içeriginde yön bulma ve bilgilendirme sistemi, rehber kitap, mobil uygulama ve web sitesi yer alan "Bütünsel kent kimliklendirme projesi" tamamlandi.

Adana Büyüksehir Belediyesi ve "goadana" platformu isbirliginde hazirlanan projeyle hem Adanalilar hem de kente gelen ziyaretçilerin sehrin kültürel ve tarihi degerlerini daha yakinda tanimasi hedefleniyor.

Projenin en önemli ayaklarindan olan ve 100 noktaya montaji tamamlanan Yön bulma ve bilgilendirme sistemleriyle sehrin tarihi ve turistik mekanlarina yaya hareketi tesvik ediliyor.

Üç ana bölümden olusan panolarda sehrin birçok noktasinin aslinda yürüyerek ulasilabilir oldugunu göstermek ve yayalari, bir yerden bir yere yürüyerek gitmeye tesvik etmek için bulunulan konum ve konumun en yakin cazibe noktalarina yürüyüs mesafesi dakika cinsinden gösteriliyor.

Panolarin orta kisminda kent haritalari yer aliyor. Konumun bulundugu bölgedeki hastane, okul, otel ve devlet daireleri gibi sik aranan yerlerin bulundugu haritalarda yayalarin sehirde yönlerini kolaylikla saptamalarini saglayarak, yaya olarak güvenle hareket edebilmelerini hedefliyor.

Yerlestirilen bilgilendirme panolarinin alt kisminda ise panonun bulundugu yerlerdeki eserleri konu alan mimar ve arkeologlar tarafindan hazirlanan 80 farkli içerikte 200 - 300 kelimelik bilgilendirme yazilari yer aliyor.

Panolar Türkçe ve Ingilizce olmak üzere iki dilde tasarlandi.

Proje kapsaminda turizm rehberi olarak 800 askin kültür varligi taranarak kentin gezilebilir rotalar ekseninde anlatildigi "Rota Adana" kitabi hazirlandi.

Projenin ayrica web sitesi ve mobil uygulamasi da hizmete girdi.




Yurt Dünya 21.10.2020 18:09:35 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli yakalandı

2

Alanya'da Belaruslu turist sahilde ölü bulundu

3

Burdur'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri

4

Burdur'da trafik polisleri 23 Nisan'da engelli genci polis aracıyla gezdirdi

5

Hatay'da çocuklara yönelik gemiyle deniz turu düzenlendi

6

Adana'da refüje çarpan motosikletteki 2 kişi yaralandı

7

Isparta'da türbeden hırsızlık yapan 2 zanlıdan 1'i tutuklandı

8

Almanya'dan gönderilen oyuncaklar, Hatay'da depremzede çocuklara ulaştırıldı

9

RTÜK Başkanı Şahin, Hatay'da ziyaretlerde bulundu

10

Erdemli'de Uçurtma Şenliği düzenlendi