Adana Demirspor, Beypiliç Boluspor maçında galibiyet hedefliyor

Adana Demirspor, Beypiliç Boluspor maçında galibiyet hedefliyor

Adana Demirspor, Beypiliç Boluspor maçında galibiyet hedefliyor

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor, pazartesi günü Beypiliç Boluspor maçini kazanarak 2'de 2 yapmak istiyor.

Geçen sezon TFF 1. Lig play-off finalinde penaltilarda Fatih Karagümrük'e yenilerek Süper Lig biletini alamayan Akdeniz ekibi, Beypiliç Boluspor ile yapacagi maçin hazirliklarini sürdürüyor.

Geçen sezon play-off yari finalinde eledigi Bursaspor'u, ligin ilk haftasinda 1-0 yenen mavi-lacivertliler, Beypiliç Boluspor maçinda galibiyet hedefliyor.

Teknik direktör Ümit Özat, ligin ilk maçlarinin her zaman zor oldugunu söyledi.

Geçen hafta maglup ettikleri Bursaspor'un önemli bir takim oldugunu ifade eden Özat, "Bursaspor bu ligde çok can yakar. Bursaspor'un çok iyi bir kadrosu var. Maçin ikinci yarisinda daha coskulu ve istekli oynadik. Rakibe daha yakin, daha baskili oynadik. Biz en az rakip kadar mücadele edecegiz ki kalitemiz ortaya çiksin. Yoksa 3'lü, 4'lü, 5'li oynamisiz bunlar oyun içinde degisebilir ama önemi yok. O bir dizilistir, sistem degildir." diye konustu.

Özat, takimin kalitesinden oyuncularin karakterinden memnun oldugunu dile getirerek, eksiklerinin bulundugunu ama iyi bir takim olduklarini kaydetti.

Ilk 4 haftayi en az hasarla kapatmalari halinde önlerinin açik oldugunu aktaran Özat, "Bana göre 3-4 haftalik zaman dilimine ihtiyacimiz var. Çünkü oyun prensipleri, oyun anlayisi 3-4 günde oturmuyor. 2-3 transfer yapacagiz insallah. Eger ilk 4 haftayi en az hasarla kapatirsak, önümüzün açik olacagini düsünüyorum." degerlendirmesinde bulundu.


- "Yedigimiz gol sayisini düsürmemiz lazim"


Pazartesi günü oynayacaklari Beypiliç Boluspor maçinin hazirliklarini sürdürdüklerini kaydeden Özat, kazanmak için sahaya çikacaklarini belirtti.

Adana Demirspor'un geçen sezon 43 gol yedigini animsatan deneyimli teknik adam, söyle konustu:

"Öncelikle takim savunmasini oturtmamiz lazim, çalismamiz bu yönde. Geçen senenin sampiyonu Hatayspor 1-0'lik sonuçlarla 10-11 maç kazandi. Yeri gelecek farka gidecegiz, yeri gelecek skoru korumaya oynayacagiz. Futbol bu, günü gününü tutmayabilir. En azindan karsinda kosan, mücadele eden bir rakip var. Bir, sifirdan her zaman büyüktür. Evet gol atmamiz lazim, ama yedigimiz gol sayisini düsürmemiz lazim. Bu çok önemli. Takim oyunlarinda savunma olmazsa olmazdir. Bir kisiyle hücum yapabilirsiniz ama bir kisiyle savunma yapamazsiniz. Iki kisiyle dört kisiye karsi gol atabilirsiniz ama iki kisiyle dört kisiyi savunamazsiniz. Dolasiyla savunma bir takimin yükünü hafifleten ve basariya götüren en önemli unsurdur. Önce takim savunmasi anlayisini gelistirmemiz lazim. Bu yönde de çalismalarimiz devam ediyor. Genel anlamiyla memnunum ama 3-4 hafta sonra daha iyi hale geliriz diye düsünüyorum."

Özat, takimlarin birçok transfer yaptigini belirterek, "Her takim yeni takim kuruyor. Insanlar, Süper Lig'den takim bir alt lige düsmedigi için bu senenin kolay olacagini düsünüyor. Ama herkes bunu firsat bilerek transfer yapiyor. Baktigimiz zaman her takim 10-12 transfer yapti. Dolayisiyla her maç zorlu olacaktir." diye konustu.







Bölgeden 17.09.2020 12:36:56 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

2

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

3

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

4

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

5

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

6

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

7

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

8

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor

9

Rektör Bakan'dan 23 Nisan Mesajı

10

Adana'da uçuruma yuvarlanıp yanan minibüsteki 4 kişi öldü, 17 kişi yaralandı