Adana Demirspor, Süper Lig yolunda kritik virajı kayıpsız geçmek istiyor

Adana Demirspor, Süper Lig yolunda kritik virajı kayıpsız geçmek istiyor

Adana Demirspor, Süper Lig yolunda kritik virajı kayıpsız geçmek istiyor

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - TFF 1. Lig ekiplerinden Adana Demirspor'un teknik sorumlusu Cüneyt Dumlupinar, yarin deplasmanda Büyüksehir Belediye Erzurumspor ile oynayacaklari maçi kazanmak istediklerini belirterek, "Erzurum'da kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapacagiz. Hedefimiz hiç degismedi. Tek hedefimiz vardi, direkt Süper Lig'e çikmak." dedi.

Akdeniz ekibi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini tedbirleri kapsaminda ara verilen liglerin yeniden baslamasinin ardindan yaptigi 2 maçi da kazanmayi basardi.

En son 1994-1995 sezonunda Süper Lig'de mücadele eden mavi-lacivertliler, bu sezon çok yaklastigi bir üst lig hedefinde, yarin en kritik sinavlarindan birine çikacak.

Ilk 2 takimin dogrudan Süper Lig'e yükselecegi, ardindan gelen 4 ekibin ise play-off oynayacagi ligde Adana Demirspor, 57 puanli lider Hatayspor ve 53 puanla ikinci Büyüksehir Belediye Erzurumspor'un ardindan 51 puanla 3. sirada bulunuyor.

Akdeniz ekibi, yarin Erzurum ekibini maglup edip kalan maçlarini da kayipsiz geçerek dogrudan Süper Lig'e yükselmeyi hedefliyor.


- "Kazanarak Adana'ya dönmek istiyoruz"


Takimin teknik sorumlusu Cüneyt Dumlupinar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, 27 Haziran Cumartesi günü Giresunspor karsisinda 4-2 kazanarak kritik bir galibiyet aldiklarini söyledi.

Giresunspor'un, ligin kaliteli takimlarindan oldugunu belirten Dumlupinar, maçi istekli bir futbolla kazandiklarini ifade etti.

Büyüksehir Belediye Erzurumspor maçi hazirliklarinda sona geldiklerini aktaran Dumlupinar, "Sakatligi nedeniyle sezonu kapatan kalecimiz Muhammed Sengezer disinda Vedat Bora'nin da sakatligi var. Erkan Zengin'in cezasi bitti. Büyüksehir Belediye Erzurumspor maçiyla forma giymeye baslayacak." diye konustu.

Dumlupinar, kalan her maçin kendileri için final niteliginde oldugunu vurgulayarak, sunlari kaydetti:

"Oynayacagimiz en önemli maç, ilk oynayacagimiz maç. Rakip ayirt etmiyoruz. Büyüksehir Belediye Erzurumspor maçini sadece Adana Demirspor olarak degil, Adana olarak oynayacagiz. Allah kismet ederse kazanarak Adana'ya dönmek istiyoruz. Büyüksehir Belediye Erzurumspor maçini kazandigimiz takdirde ikinci siraya yükseliyoruz. Kendi göbegimizi kesecek duruma geldik. Kalan maçlari kazandigimiz takdirde herkesin çok istedigi çeyrek asirlik Süper Lig hasretine son vermis olacagiz. Erzurum'da kazanmak için ne gerekiyorsa onu yapacagiz. Hedefimiz hiç degismedi. Tek hedefimiz vardi, direkt Süper Lig'e çikmak."



Bölgeden 30.06.2020 11:37:32 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da sulama kanalına düşen çocuk yaşamını yitirdi

2

Adana'da arkadaşını bıçakla yaralayan zanlı tutuklandı

3

Hatay'da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı fener alayıyla kutlandı

4

Kahramanmaraş’ta otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü

5

Kahramanmaraş'ta kayıp 4 yaşındaki çocuğun öldürüldüğü belirlendi

6

Kahramanmaraş Emniyet Müdürü Gökduman, makamını ortaokul öğrencisine devretti

7

Kozan'da huzur ve güven uygulaması yapıldı

8

Hatay'da evin kapısı ve bazı eşyalarını çalan 2 şüpheli yakalandı

9

Şırnak'ta trafik kazasında hayatını kaybeden astsubayın cenazesi Adana'da defnedildi

10

Kahramanmaraş'ta hükümlülerin diktiği perdeler yurt genelinde alıcı buluyor