Adana Demirspor, Süper Lig'e şampiyon olarak çıkmak istiyor

Adana Demirspor, Süper Lig

Adana Demirspor, Süper Lig'e şampiyon olarak çıkmak istiyor

ADANA (AA) - EREN BOZKURT - Son haftalarda aldigi basarili sonuçlarla TFF 1. Lig'de ikincilige yükselen Adana Demirspor'un teknik sorumlusu Cüneyt Dumlupinar, sampiyon olarak Süper Lig'e yükselmek istediklerini söyledi.

Dumlupinar, AA muhabirine yaptigi açiklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini tedbirleri kapsaminda ara verilen ligin yeniden baslamasinin ardindan çiktiklari 3 maçi da kazandiklari için mutlu olduklarini ifade etti.

Geçen hafta deplasmanda 1-0 geriye düstükleri maçta Büyüksehir Belediye Erzurumspor'u deplasmanda 2-1 maglup ettiklerini animsatan Dumlupinar, oyuncularinin performansindan duydugu memnuniyetini dile getirdi.

Dumlupinar, sadece oynayan degil, sonradan oyuna giren ve kadroda olmayan oyuncularin da inançlariyla takima katki sagladiginin altini çizerek, "Erzurum'dan döndük, sehir yaniyordu. Sampiyonluk öncesi fragman yasattilar. Oyuncularimiz, nerede olduklarini, sehrin ne istedigini zaten biliyorlardi ama çok iyi kavradilar." dedi.

Lige verilen arada çok iyi bir kamp dönemi geçirdiklerini belirten Dumlupinar, "Türkiye'de hiç kimsenin yapmadigi iki etap halinde kamp yaptik. Oyuncularimiz fizik olarak oldukça fit durumda. Özellikle oyuncu degisikliklerinden sonra oyunun nasil degistigini herkes görüyor. Kampin gerçekten çok faydasini gördük. Biz her seyimizle sampiyonluga haziriz. Bir tane final maçimiz var, pazar günü oynayacagimiz Altay maçi." diye konustu.


- "Hak edilen sampiyonlugu hep beraber yasayacagiz"


Takimin ve sehrin sampiyonluk istedigini vurgulayan Dumlupinar, sunlari kaydetti:

"Böyle oldugu zaman basarilar geliyor, sampiyonluklar geliyor. Biz güzel bir aileyiz sehir olarak. Erzurum'dan döndükten sonra o hasret gün yüzüne çikti. Insallah hak edilen sampiyonlugu hep beraber yasayacagiz. Su an ikinci siradayiz, kontrol bizde. Kalan 3 maçimizi kazandigimiz takdirde direkt Süper Lig'e çikacagiz. Simdi istedigimiz yerdeyiz, ikinci siradayiz. Insallah sampiyon olarak Süper Lig'e çikmak istiyoruz. 3 maçimizi kazandigimiz takdirde hep beraber Süper Lig'e çikacagiz. Herkes emeklerinin karsiligini bulacak insallah. Asil hedef Süper Lig'e çikmamiz ama lig birincisi olarak çikarsak bunu ekstra taçlandirmis oluruz."

Ilk 2 sirada yer alan takimlarin dogrudan Süper Lig'e yükselecegi, ardindan gelen 4 ekibin ise play-off oynayacagi ligde Adana Demirspor, 57 puanli lider Hatayspor'un ardindan 54 puanla ikinci sirada bulunuyor.

Akdeniz ekibi, ligin 32. haftasinda 5 Temmuz Pazar günü Altay'i 5 Ocak Fatih Terim Stadi'nda konuk edecek.



Bölgeden 4.07.2020 12:30:36 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da otomobilin durağa çarpması sonucu 7 kişi yaralandı

2

Hatay'da ayağına demir korkuluk saplanan kişi yaralandı

3

Hataylı depremzedeler, köy tipi konutlarında ilk bayramlarına giriyor

4

Adana'daki saman balyası yangını söndürüldü

5

Hatay'da ramazan ayının son teravih namazı kılındı

6

Belen'de Türk Polis Teşkilatının kuruluşunun 179. yılı kutlandı

7

Dörtyol'da çocuklar ramazanın maneviyatını camideki etkinliklerle öğreniyor

8

Adana-Pozantı-Ankara Otoyolu'nda bayram yoğunluğu

9

Hatay'da restore edilen vakıf eser sayısı 59'a yükseldi

10

Adana'da bir evde silah ve uyuşturucu ele geçirildi