Adana Lezzet Festivali'nde "Gastronomi Treni" ile turizm gezisi yapıldı

Adana Lezzet Festivali

Adana Lezzet Festivali'nde "Gastronomi Treni" ile turizm gezisi yapıldı

ADANA - Adana'da, bu yıl "Kuşaktan Kuşağa" temasıyla organize edilen 9. Uluslararası Lezzet Festivali kapsamında "Gastronomi Treni" ile Belemedik Tabiat Parkı'na turizm gezisi düzenlendi.

Kent mutfağının tanıtılmasıyla düzenlenen etkinlikte "Gastronomi Treni" Adana Tren Garı'ndan hareket ederek Pozantı ilçesindeki Belemedik Tabiat Parkı'na ulaştı.

Parktaki bir restoranda düzenlenen programda katılımcılar Adana mutfağının yöresel lezzetlerini tattı.

Vali Yavuz Selim Köşger, yaptığı açıklamada, Adana mutfağının yalnızca yemek kültürü olmadığını aynı zamanda köklü bir yaşam biçimi olduğunu belirtti.

Bu yolculuğun lezzetin coğrafyayla bütünleşmesini yansıttığını ifade eden Köşger, katılımcılara teşekkür etti.

Programının ardından katılımcılar doğal güzelliğiyle ön plana çıkan Belemedik Tabiat Parkı'nı gezdi.

Programa Vali Köşger'in eşi Fatma Köşger, sosyal medya fenomenleri, gazeteciler ve Almanya'dan gelen turist kafilesi katıldı.

"Gastronomi Treni", Adana'ya dönerken tarihi Varda Köprüsü'nde mola verdi ve katılımcılar burada hatıra fotoğrafı çektirdi.



Eğitim 10.10.2025 20:08:26 0

İlginizi Çekebilir

1

Kahramanmaraş'ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

2

Anamur'da öğrenciler tarafından hazırlanan resim sergisinin açılışı yapıldı

3

Atakaş Hatayspor-Özbelsan Sivasspor maçının ardından

4

Isparta'da trafik kazasında yaralanan kişinin kopan bacağı yerine dikildi

5

Adana'da 50 fidan toprakla buluşturuldu

6

Hatayspor evinde maglup:1-2

7

Okul sporları dart il birinciliği müsabakaları tamamlandı

8

Adana'da sığır balıkçılı beslenirken görüntülendi

9

Yapay tatlandırıcılar alzaymırı tetikliyor

10

Antalya'da "Müzikal Rönesans" konseri sanatseverlerle buluştu