Adana, Mersin ve Osmaniye'de bayram arifesinde mezarlıklar ziyaret edildi

Adana, Mersin ve Osmaniye

Adana, Mersin ve Osmaniye'de bayram arifesinde mezarlıklar ziyaret edildi

ADANA - Adana, Mersin ve Osmaniye'de Kurban Bayramı arifesinde şehitler ile depremde ölenlerin mezarlarına karanfil bırakıldı, dua edildi.

Adana'da şehit aileleri, Asri Mezarlığı'ndaki Garnizon Şehitliği ve Buruk Mezarlığı'ndaki Polis Şehitliği'ne ziyarette bulundu.

Türk bayraklarıyla donatılan kabirlere çiçek bırakan aileler, Kur'an-ı Kerim okudu, dua etti.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerde yakınlarını kaybedenler de Kurban Bayramı arifesinde merkez Çukurova ilçesindeki Kabasakal Mezarlığı'na gitti.

Çiçek koydukları mezarların başında dua eden aileler, Kur'an-ı Kerim okudu.

- Mersin

Mersin'de de vatandaşlar, Toroslar ilçesindeki Şehir Mezarlığı'ndaki şehitlikte yakınlarının kabirlerine çiçek bıraktı, dua okudu.

Vali Atilla Toros, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Tuna Baysal, İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy ve bazı milletvekilleri, şehit yakınları ile vatandaşlarla bayramlaştı.

- Osmaniye

Osmaniye'de 6 Şubat 2023'teki depremlerin ardından oluşturulan "Deprem Şehitliği"nde program düzenlendi.

Kur'an-ı Kerim okunan programa, Vali Erdinç Yılmaz, AK Parti Osmaniye Milletvekili Seydi Gülsoy ve Belediye Başkanı İbrahim Çenet de katıldı.

Mezarlara karanfil bırakan katılımcılar, birbirleriyle bayramlaştı.



Osmaniye 5.06.2025 16:02:00 0

İlginizi Çekebilir

1

Hatay'da gazete çıkaran liseliler mürekkep kokusunu okul sıralarında deneyimliyor

2

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özkan, öğrenci topluluk başkanlarıyla buluştu

3

Mersin'de içine su karıştırılmış 3 bin 650 bidon ayçiçeği yağı ele geçirildi

4

Mersin'de sahte TOKİ başvurusu ilanıyla dolandırıcılık iddiasına 5 tutuklama

5

Kamu hastaneleri tüm kriz ve afet senaryolarına karşı hazırlanıyor

6

Antalya'da acil durumlarda hastane verimliliğinin sürdürülmesine yönelik düzenlenen eğitim tamamlandı

7

Antalya'da hububat sektörü için 20 bin tonluk depo yapılacak

8

Üniversite öğrencileri, performans ödüllü İHA projelerini birincilik hedefiyle geliştiriyor

9

Kumluca'da Okullararası Futsal Şampiyonası sona erdi

10

Adana'da 5 bin 300 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildi