Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Acı'dan "kredi paketi" değerlendirmesi:

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Acı

Adana Ticaret Odası Meclis Başkanı Acı'dan "kredi paketi" değerlendirmesi:

ADANA (AA) - Adana Ticaret Odasi Meclis Baskani Ismail Aci, kamu bankalarinca 4 yeni kredi paketinin hayata geçirilmesinin piyasalara olumlu yansiyacagini belirtti.

Aci, yazili açiklamasinda, salgin sürecinin hizmet sektöründe basta restoranlarda tüketimin azalmasina, temel önceliklerin saglik ve gida giderleri olmasi nedeniyle de harcama aliskanliklarinin degismesine yol açtigini bildirdi.

Pandemi sürecinin konut, otomotiv, mobilya ve beyaz esya gibi dayanikli tüketim mallarina talebin azalmasina neden oldugunu ifade eden Aci, sunlari kaydetti:

"Bu büyük degisim, ekonomide hem arzi hem de talebi maalesef olumsuz etkilemistir ancak hükümet tarafindan açiklanan konut, otomotiv, mobilya, beyaz esya, tatil gibi birçok ihtiyaçla ilgili uzun vadelerle vatandasa kredi sunulmasi piyasalara olumlu yansiyacaktir. Salgin süresince hükümetin likit pompalamasi olumlu sonuçlar doguracaktir. Sehirlerimizin koronavirüs sonrasi hasar haritasinin çikarilmasi ve hasara göre adim atilmasi isabetli olacaktir. Burada altini çizmek istedigim konu, her is kolunun ekonomik yakinmasidir.

Her sektör için il kurullari kurulmali ve sektörel olarak sorunlarin üzerine gidilmelidir. Pandemi süreci sona erdiginde her ilin bir basari hikayesi olacagi kesin, bizim de bir basari hikayemizin olmasi gerekmektedir. Hiçbir kurum ve kurulus tek basina basarili olamaz, bir araya gelerek ortak akilla çalismak zorundayiz. Istihdam, ihracat, turizm, hayvancilik ve tasarruf gibi konular önceligimiz olmalidir. Özellikle ithal ürünler yerine ülkemizde üretim tesvik edilmeli ve devletin verdigi krediler artirilmalidir, kirmizi hatla yerli ve milli üretime yönlendirilmelidir."

Aci, koronavirüs nedeniyle isveren ve vatandaslara verilen desteklerin yaninda bu dönemde özellikle kredi ödemelerinin ertelenmis olmasinin da önem tasidigini, bu konuda atilacak adimlari destekleyeceklerini belirtti.

Pandemi sürecinde e-ticaretin büyük önem arz ettigine dikkati çeken Aci, bunun gelecek dönemin alisveris aliskanliklarindan olacagini, bu alana önem vermek gerektigini vurguladi.

Dijital Tarim Pazari ile arz ve talebin bulusmasiyla 50 bin lira kredi verilecek olmasinin da pazarin gücünü artiracagina isaret eden Aci, "Adana Ticaret Odasi olarak bu pandemi sürecinde birçok adim attik. Bu adimlarimizdan bir tanesi Nefes Kredisi'dir. Üyelerimiz kredi basvurularina devam ediyor. Zor günleri birlikte asacagimiza tüm kalbimle inaniyorum." ifadelerini kullandi.



Politika 4.06.2020 11:03:45 0

İlginizi Çekebilir

1

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Hatay'da konuştu:

2

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz, Osmaniye'de konuştu:

3

KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Töre, Antalya Valiliğini ziyaret etti

4

Adana'da CHP ilçe başkanının darbedilmesine tepki

5

Demokrat Parti Genel Başkanı Uysal, Antalya'da Kumluca Belediyesini ziyaret etti:

6

Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklandığı Kepez'de CHP'li Altekin başkan vekili seçildi

7

AK Parti Antalya İl Başkanı Ali Çetin'den teleferik kazasına ilişkin açıklama:

8

Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Kocagöz'ün tutuklanması

9

Kahramanmaraş'ta bayramlaşma programı düzenlendi

10

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Öntürk'ten YSK kararına ilişkin açıklama: