Adana Valisi Elban'dan bombalı eylem hazırlığında yakalanan PKK'lıya ilişkin açıklama:

Adana Valisi Elban

Adana Valisi Elban'dan bombalı eylem hazırlığında yakalanan PKK'lıya ilişkin açıklama:

ADANA (AA) - Adana Valisi Süleyman Elban, metropollerde sansasyonel bombali eylem hazirligindaki teröristin 37 kilogram TNT ile Adana'da gözaltina alinmasina iliskin, "Yakalanan terörist yaklasik 7 yil önce örgüte katilmis, Suriye'de bununla ilgili uzun süre egitim almis ve ülkemize de kisa bir zaman önce eylem için gelmis." dedi.

Elban, 15 Agustos'ta yakalanan PKK'li terörist B.K. ile ilgili gazetecilere yaptigi açiklamada, kente bombali saldiri hazirligindaki bir teröristin gelecegi konusunda daha önce istihbarat birimleri tarafindan bilgi geldigini söyledi.

Emniyet birimlerinin bu konuda titiz bir çalisma içinde oldugunu ifade eden Elban, söyle konustu:

"Yakalanan terörist yaklasik 7 yil önce örgüte katilmis, Suriye'de bununla ilgili uzun süre egitim almis ve ülkemize de kisa bir zaman önce eylem için gelmis. Cumartesi günü arkadaslarimiz yapilan operasyonla yakaladilar. Sorgusu devam ediyor. Baglantilari ve yapilacak eylemin hacmi vesaire konusunda arkadaslarimiz çalismalarini sürdürüyorlar. Yaklasik 37 kilo TNT patlayici vardi. Su an için elimizdeki bilgiler bunlar. Basarili bir çalismaydi ve hakikaten gözaltina alinmamis olsaydi ciddi bir risk olusturacak eylem olabilirdi. Allah korumus oldu. Emniyetteki bütün arkadaslara basta emniyet müdürümüz olmak üzere ve istihbari konuda bilgi akisi saglayan tüm istihbarat birimlerimize de tesekkür ediyorum."

Elban, hem ilin hem ülkenin güvenligi için tüm istihbarat ve güvenlik birimlerinin titiz sekilde her türlü veriyi degerlendirmeye ve paylasmaya devam ettigini dile getirdi.

Içisleri Bakanligindan 15 Agustos'ta yapilan açiklamada, metropollerde sansasyonel bombali eylem hazirligindaki PKK'li terörist B.K'nin 37 kilogram TNT ile Adana'da yakalandigi bildirilmisti. Teröristin, PKK/YPG'nin metropollerde bombali eylem yapan özel kuvvetler biriminde faaliyet gösterdiginin belirlendigi kaydedilmisti.



Yurt Dünya 19.08.2020 12:57:37 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da trafikte çıkan tartışmada bıçaklanan kişi öldü

2

Balıkesir'deki trafik kazasında ölen uzman çavuş, eşi ve çocuğu Kahramanmaraş'ta toprağa verildi

3

Hatay'da gelinciklerin açtığı tarlalar fotoğraf meraklılarını ağırladı

4

Adana'da öğrenciler, "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"nde eğlendi

5

Mersin'de doğa yürüyüşünde kaybolan kişi 5 gündür aranıyor

6

Antalya'da otomobilin altında kalarak ölen patenli çocuğun cenazesi ailesine teslim edildi

7

Depremde hayat kurtaran Antalyalı itfaiyeciler, enkaz simülasyonunda eğitim görüyor

8

Adana'da 15 bin 802 sentetik ecza hapı ele geçirildi

9

İskenderun'da altyapı çalışması sırasında su borusu patladı

10

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı