Adana Valisi Süleyman Elban'dan Pozantı'daki orman yangınına ilişkin açıklama:

Adana Valisi Süleyman Elban

Adana Valisi Süleyman Elban'dan Pozantı'daki orman yangınına ilişkin açıklama:

ADANA (AA) - Adana Valisi Süleyman Elban, Pozanti ilçesindeki orman yanginina iliskin, "Sabah 6 helikopter, 2 uçakla havadan müdahaleye tekrar basladik. Tahmin ediyorum çok kisa süre sonra yanginin kontrol altina alindigi haberi gelir." dedi.

Vali Elban, gazetecilere yaptigi açiklamada, yanginin belli bir bölgeye sikistirildigini söyledi.

Bugün bölgede rüzgar olmadigini dile getiren Elban, bu nedenle bölgede hem nemin arttigini hem de yanginin hizinin azaldigini kaydetti.

Sabah itibariyla havadan müdahaleye tekrar baslandigini belirten Elban, söyle devam etti:

"Yangini çok kisa süre içinde kontrol altina alacagiz. Dün geceden beri arkadaslarimiz yanginin belli yere sikistirilmasi konusunda çaba göstermisti. O da gerçeklesti. Sabah 6 helikopter, 2 uçakla havadan müdahaleye tekrar basladik. Tahmin ediyorum çok kisa süre sonra yanginin kontrol altina alindigi haberi gelir. Buna çok yakiniz, çok sikistirdik yangini."

Bir gazetecinin Pozanti Belediye Baskani Mustafa Çay'in yanginla ilgili sabotaj degerlendirmesini sormasi üzerine Elban, "Onu söylemek için çok erken. Arkadaslarimizin arastirmasi devam ediyor. Çok çesitli ihtimaller olabilir." dedi.

Elban, "Yangin ne kadar alanda etkili oldu?" sorusu üzerine de su an tespitlerinin olmadigini, yanginin söndürülmesine yogunluk verdiklerini kaydetti.

Yanginin rüzgarin etkisiyle farkli alanlara yayildigina dikkati çeken Elban, sözlerini söyle tamamladi:

"Kaba bir hesap yapilabilir. Alan içinde bahçeler, ormanlik olmayan kayalik alanlar var. Bir de yanmayan alanlar da var çünkü farkli güzergahlara rüzgarin etkisiyle orman yangini yayildi. Dolayisiyla kesin bir rakam vermek su an için güç ancak birkaç saat içinde kontrol altina aldiktan sonra tamamen söndürüp ondan sonra tespitlerimize baslariz. Dün gece de ifade ettim, sevindirici taraf herhangi can kaybi ve yarali yok. Canli hayvan telefimiz yok. Herhangi yerlesim yerinde ev, ahir yangini yok.

Bir köyümüzü tedbir amaçli bosalttik. Yangin kontrol altina alinirsa o köylülerimizi tekrar getirecegiz. O köyün yangindan etkilenme ihtimali de neredeyse sifira yakin ihtimale dönüstü çünkü dün geceden beri o köye yanginin gelmesini engellemek için arkadaslarimiz yogun çaba gösterdi. Su an için köy için risk gözükmüyor ancak tamamen söndürülünceye kadar vatandaslarimizi köye almiyoruz."



Yurt Dünya 10.09.2020 15:08:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da trafikte çıkan tartışmada bıçaklanan kişi öldü

2

Balıkesir'deki trafik kazasında ölen uzman çavuş, eşi ve çocuğu Kahramanmaraş'ta toprağa verildi

3

Hatay'da gelinciklerin açtığı tarlalar fotoğraf meraklılarını ağırladı

4

Adana'da öğrenciler, "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği"nde eğlendi

5

Mersin'de doğa yürüyüşünde kaybolan kişi 5 gündür aranıyor

6

Antalya'da otomobilin altında kalarak ölen patenli çocuğun cenazesi ailesine teslim edildi

7

Depremde hayat kurtaran Antalyalı itfaiyeciler, enkaz simülasyonunda eğitim görüyor

8

Adana'da 15 bin 802 sentetik ecza hapı ele geçirildi

9

İskenderun'da altyapı çalışması sırasında su borusu patladı

10

Burdur'da iki otomobilin çarpıştığı kazada sürücüler yaralandı