Adana'da "14. Tescilli Adana Kebabı Eğitimi"ni tamamlayan kursiyerler sertifika aldı

Adana

Adana'da "14. Tescilli Adana Kebabı Eğitimi"ni tamamlayan kursiyerler sertifika aldı

ADANA - Adana Ticaret Odasının (ATO) gerçek lezzet ve özellikleriyle gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla tescil ettirdiği Adana kebabının usta eğitimi için düzenlenen "14. Tescilli Adana Kebabı Eğitimi"ni tamamlayan 45 kursiyer sertifika aldı.

ATO Sosyal Hizmetler ve Eğitim Vakfı'nda, Adana Lokantacılar ve Kebapçılar Esnaf Odası işbirliğiyle düzenlenen eğitimin ikinci gününde, kursiyerlere etin hazırlanması, şişe saplanması, pişirilmesi, salata hazırlanması ve sunumu uygulamalı olarak gösterildi.

ATO Başkanı Yücel Bayram, sertifika töreninde yaptığı konuşmada, emeği geçenlere teşekkür edip sertifika alanları kutladı.

Aralarında kadınların da yer aldığı 45 kursiyere, konuşmaların ardından sertifikaları verildi.

Sertifika alan kursiyerlerden Nihal İncesöz, AA muhabirine, Adana Kadın Kooperatifleri Birliği'nde usta öğretici olarak görev yaptığını belirtti.

Adana'nın coğrafi işarete sahip olduğu kebabı hakkında bilgi edinmek istediğini anlatan İncesöz, "Burada etin doğranmasını, nasıl zırhlandığını, nasıl pişirildiğini öğrendik. Hepsi ayrı ayrı keyifliydi. Salata yapımını bile öğrendik. Bizim için keyifli eğitim oldu." ifadelerini kullandı.



Yurt Dünya 17.11.2023 17:26:49 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana'da Seyhan Yeşilay Danışmanlık Merkezi açıldı

2

Aras Kargo "Gaziantep Transfer Merkezi"ni hayata geçirdi

3

Alanya'da polisin "dur" ihtarına uymayan sürücüye 357 bin lira ceza uygulandı

4

Obezite birçok kronik hastalığın temelini oluşturuyor

5

Akdeniz ilçesinde basketbol kursları sürüyor

6

Antalya'da minik öğrenciler, yaban hayatı hakkında bilgi aldı

7

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Güneş kendisine mektup yazan öğrencilerle buluştu

8

HDI Sigorta, 2026 yılının ilk Yönetim Kurulu Toplantısı'nı İstanbul'da gerçekleştirdi

9

Osmaniye'de çıkan orman yangını söndürüldü

10

Hatay'da üniversite öğrencileri bağımlılıkla mücadele konusunda bilgilendirildi