Adana'da 6 Şubat depremlerinden sonra 53 yeni okul inşa edildi

Adana

Adana'da 6 Şubat depremlerinden sonra 53 yeni okul inşa edildi

ADANA - Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat 2023'teki depremlerden etkilenen Adana'da, yıkılan ve ağır hasar alan eğitim binalarının yerine 53 yeni okul yapıldı.

Valiliğin açıklamasına göre, depremlerin ardından kent genelindeki eğitim altyapısının güçlendirilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen projelerle 706 derslikli 53 okulun inşaatı tamamlandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vali Yavuz Selim Köşger, çocukları güvenli, modern ve donanımlı okullarla buluşturmak için gece gündüz çalıştıklarını belirtti.

Yıkılan ve ağır hasar alan eğitim kurumlarının yerine inşa edilen okulların deprem yönetmeliğine uygun tasarlandığını bildiren Köşger, "Bu binalar, sadece betonarme yapılar değil geleceğimize yön verecek, devletimize ve milletimize birçok alanda hizmet verecek insan gücümüzü yetiştirecek yapılardır." ifadesini kullandı.

Köşger, tamamlanan okulların yeni eğitim öğretim döneminde faaliyete geçeceğini belirterek, şunları kaydetti:

"Emeğin, birlikteliğin ve azmin ürünü olan bu binalarımızın inşasında bizlerden desteğini esirgemeyen başta Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Milli Eğitim Bakanı'mız Sayın Yusuf Tekin'e, milletvekillerimize, hayırseverlerimize ve emeği geçen herkese şükranlarımı sunuyorum. Onların desteğiyle ilimizin eğitim kalitesi her geçen gün artıyor. Depremin yaralarını eğitimin gücüyle sarmakta kararlıyız."



Yurt Dünya 14.08.2025 18:08:17 0

İlginizi Çekebilir

1

Antalya'da kamyonun çarptığı motosikletin sürücüsü hayatını kaybetti

2

Belediye Hizmetleri Projesi'nin toplam büyüklüğü 368 milyon avroya ulaştı

3

Kahramanmaraş'ta iki otomobilin çarpıştığı kazada 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı

4

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Tarıkdaroğlu, "Şehit Aileleri Buluşması"nda konuştu:

5

Prof. Dr. Sözbilir Antalya'daki depremleri değerlendirdi:

6

Futbol: Trendyol 1. Lig

7

Kozan ilçesinde jandarma ekipleri öğrencilerle bir araya geldi

8

Deri sektörü paydaşları, Antalya'da bir araya geldi

9

Alanya'da yağış hayatı olumsuz etkiledi

10

Emisyonsuz araçlar için şarj istasyonları da yenilenebilir enerjiye yöneliyor