Adana'da atıkların gelişigüzel bertaraf edilmesine protesto

Adana

Adana'da atıkların gelişigüzel bertaraf edilmesine protesto

ADANA - Adana'da, özellikle Avrupa'dan taşınan atıkların kentte gelişigüzel bertaraf edilmesiyle ilgili protesto gösterisi düzenlendi.

Adana Barosu, Adana tabip, veteriner hekimler, diş hekimleri, eczacı ve mali müşavirler odaları ile Doğu Akdeniz Çevre Platformu ve Çukurova Öğretim Elemanları Derneği üyeleri, merkez Sarıçam ilçesi Çarkıpare Mahallesi'nde atık dökülen boş arazide bir araya geldi.

Grup, özellikle Avrupa'dan taşınan atıkların kentte gelişigüzel bertaraf edilmesiyle ilgili protesto gösterisi yaptı.

Adana Tabip Odası Başkanı Selahattin Menteş, grup adına yaptığı konuşmada, plastik kirliliğini önlemek için "atık yönetim sistemi" geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

Atıkların kaynağında ayrıştırılması, geri dönüştürülmesi ve geri kazanılması gerektiğini aktaran Menteş, "Özellikle Sıfır Atık Projesi mantığının tüm ülke genelinde yaygınlaştırılarak ülkemizdeki atıkların birbirleri ile kontamine olmadan geri dönüşüm ve geri kazanım yöntemleriyle ekonomiye kazandırılması önem arz etmektedir. Kendi atıklarımızı doğru yönetme becerilerini geliştirmek birincil öncelik olmalı, ülke atıklarımızın geri dönüşümü sağlanmalıdır." dedi.



Bölgeden 23.02.2022 17:03:44 0

İlginizi Çekebilir

1

YÖK ve TÜME arasında yapay zeka destekli otonom çiftlik işbirliği protokolü imzalandı

2

Uluslararası Antalya Açık Muaythai Kupası, Antalya'da başladı

3

İş Bankası çocukların müşteri olma sürecini dijital ortama taşıdı

4

İran Milli Futbol Takımı, Antalya'da kamp yapıyor

5

TZOB Genel Başkanı Bayraktar, Adana'da sağanaktan etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu

6

YÖK Başkanı Özvar, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesini ziyaret etti

7

Sorgun Yaylası'nda menderesler havadan görüntülendi

8

BSH'den 2025'te 15 milyar avro ciro

9

Akdeniz ilçesindeki parklar temizleniyor

10

Tarsus Üniversitesi'nde "Dezenformasyonla Mücadele Farkındalık Eğitimi" düzenlendi