Adana’da bal rekoltesi 12 bin 527’e tona çıktı

Adana’da bal rekoltesi 12 bin 527’e tona çıktı

Adana’da bal rekoltesi 12 bin 527’e tona çıktı

Adana İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Ali Tekin, arıcılar için geliştirilen projeler sayesinde bal rekoltesinin 12 bin 527 tona çıktığını söyledi.
Tekin, yaptığı açıklamada, arıcılıkla uğraşan 2 bin 500’e yakın üretici bulunan Adana’nın Türkiye’de bal üretimindi ilk sırada yer aldığını belirtti. Ürün veriminin ve kalitesinin artırılmasına yönelik projeler geliştirdiklerini hatırlatan Tekin, bu çerçevede, üreticilere yönelik yıl boyunca eğitimler düzenlediklerini, gezici arıcılara yaşam konteynerleri ve güneş enerjisi panelleri, arı kovanı ve ilaç dağıttıklarını anlattı.
Projeler sayesinde Adana genelinde 2018’de 461 bin 987 olan kovan sayısının 2020’de 491 bin 958’e, 10 bin 941 tonluk üretimin ise 12 bin 527 tona yükseldiğini vurgulayan Tekin, 2020’de bal üretiminde ikinci sırada yer alan Adana’nın, 2021 ve 2022’de ilk sıraya çıktığını kaydetti.


Güncel 24.01.2023 10:14:51 0

İlginizi Çekebilir

1

Adana, Mersin, Hatay ve Osmaniye'de Berat Kandili idrak edildi

2

Antalya'daki otobüs kazasında hayatını kaybeden 12 yaşındaki Seymen Çınar Sarı'nın cenazesi defnedildi

3

Antalya'da servis araçlarının kaza yapması sonucu iki öğrenci yaralandı

4

Burdur'da Dünya Sulak Alanlar Günü etkinliği gerçekleştirildi

5

Hatay'da hayırsever iş insanının desteğiyle yaptırılan okul hizmete girdi

6

Türk Kızılay Hatay Şube Başkanı Kimyonoğlu, AA'nın "Yılın Kareleri" oylamasına katıldı

7

Adana'da polis ekipleri okulların çevresinde denetim yaptı

8

Kalite güvencesi sistemleri eğitimin sürekli gelişimine önemli katkı sunuyor

9

Osmaniye’de jandarma son bir haftada 111 şüpheliyi yakaladı

10

Alanya'da ilk ders “bayrak sevgisi” temasıyla başladı